מרק תירס צרפתי חלק

*עם אופציה לפרווה!

מרק חלבי עם תירס טחון, חלק, עם קרוטונים וחמאה חומה. זה כמו מרק במסעדות באמת!

*בשביל אופציה פרווה פשוט מחליפים את החלב בתחליף חלב שאוהבים ואת החמאה בשמן או מחמאה.

מצרכים למתכון :

גרעיני תירס כ-600-800 גרם (אפשר להשתמש בתירס מקופסה)
תפוח אדמה בינוני
2 כפות קמח
2 כפות חמאה
2 כוסות חלב
מים לכיסוי
מלח לפי הטעם
קרוטונים
חמאה נוספת בסוף לפי הצורך

אופן הכנה:

.

מקלפים את התירס ושמים בסיר עם הקלחים. מוסיפים תפו״א בינוני חתוך לקוביות קטנות, מכסים במים ומבשלים עד שרך.
________________________________

.

מוציאים את הקלחים, מסננים את התירס ותפוח האדמה ושומרים את המים.
________________________________

.

⁠בסיר מחממים חמאה וקמח ליצירת רביכה ומטגנים עד שנהיית זהובה בלונד.
________________________________

.

מוזגים 2 כוסות חלב בהדרגה תוך כדי ערבוב ומוסיפים את התירס, תפוח האדמה ומהמים ששמרנו לפי הצורך.
________________________________

.

מחממים וטוחנים היטב.
________________________________

.

מסננים את המרק מכל הקליפות והמוצקים. מחזירים לסיר נקי ומתבלים במלח עד שטעים, ניתן גם להמשיך לבשל אותו עד שיסמיך למידה הרצויה.
________________________________

.

מחממים חמאה נוספת במחבת עד שהיא משחימה.
________________________________

.

מגישים את המרק עם קרוטונים ומהחמאה החומה.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קל

דקות

1 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קל

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר