אני תמיד אומר – אם כבר אוכלים מתוק אז שיהיה עד הסוף.
שיהיה עם הרבה חמאה והרבה שוקולד ואם אפשר לשלב איזה טוויסט קטן בפנים, למה לא?
אני אוהב בראוניז, מאוד, אבל גם מאוד בררן.
חייב שתהיה את השכבה העליונה שמייחדת כל כך את המאכל הזה וחייב שיהיה שוקולדי מאוד עם מרקם במאוד ספציפי.
נראה לי שבמתכון הזה קלעתי לנוסחה!
.
טוחנים את הסוכרים ושמים בצד לאחר כך. הסוכר הדק ימס טוב יותר בביצים ויבטיח לנו שכבה עליונה מבריקה על הבראוניז..
קוצצים 200 גרם שוקולד מריר וממיסים את החמאה ביחד עם השמן והויסקי. מוזגים את החמאה החמה על השוקולד, ממתינים 3 דקות שימס ואז טוחנים למרקם חלק..
בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם המלח והסוכרים עד קבלת קצף בהיר וחזק יחסית, ניתן לבדוק בעזרת האצבעות שכל הסוכר נמס..
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים..
מוסיפים עוד 100 גרם שוקולד קצוץ גס ומנפים פנימה את הקמח עם הקקאו. מערבבים בתנועות קיפול..
מוזגים לתבנית אפייה מרופדת ומכניסים לתנור על 170 מעלות למשך 25-30 דקות, עד שהבראוניז יחסית יציב אבל עדיין מעט מעט ג׳יגלי במרכז. אם בודקים עם קיסם הוא צריך לצאת עם פירורים וקצת רטוב..
מוציאים מהתנור ונותנים לבראוניז להתקרר לחלוטין! לא להוציא לפני..
מוציאים מהתבנית, חותכים ונהנים!