אין מה לומר, קרמל מלוח זאת התמכרות קשה בייחוד אחרי שמכינים בבית.
לדעת להכין קרמל ורוטב קרמל זה ידע בסיסי שכל בשלן צריך להכיר איך עושים, ואחרי זה בעזרת הרוטב הזה נכין עוד דברים ששווה להכין!
.
לתוך סיר קטן או קלחת נמזוג את המים ונוסיף את הסוכר..
נחמם על אש בינונית עד שהסוכר נמס ולאט לאט נמשיך לבשל עד שהסוכר מקבל צבע ענברי. לשים לב, לא לחכות עד שהסוכר ישחים לגוון הסופי שאתם רוצים כי ברגע שמוסיפים את שאר המרכיבים הוא משחים עוד יותר..
נכבה את האש ונוסיף את החמאה, זה יבעבע אבל נערבב עד שמעורבב..
נוסיף את השמנת, תמצית או מחית הוניל (מחית טובה בשביל הנקודות האלה) ואת המלח ונערבב עד לאיחוד. אם צריך אז תדליקו אש המוכה זה יעזור לאיחוד..
בשלב הזה הקרמל יראה נוזלי מדי אבל אל תדאגו. נעביר את הקרמל לתוך כלי ונחכה שיתצטנן לטמפ׳ החדר (אם מקררים במקרר הוא יהיה מאוד מאוד סמיך)..
נתענג על הרוטב המטורף הזה!