ראמן על בסיס סויה

קודם כל אגיד – זה לא מאכל קל להכנה!
הוא ארוך ודורש השקעה ולכן מיועד רק לרציניים שבכם!
אבל אם תכינו אני מבטיח לכם שתהיו גאים בטירוף בעצמכם, בנוסף לראמן הטעים שתאכלו.
יש סרטונים מפורטים בהיילטס שלי שנקרא "שבוע הראמן".

ראמן מורכב מחמש שכבות:
טארה – בסיס טעמים סופר מרוכז
מרק – הגוף של המנה
שומן ארומתי – יכול להיות שומן מזוקק או אפילו שמן בטעם כלשהו
נודלס – כאלו מיוחדות לראמן (הדבר הכי קשה להכנה במנה אבל זה מה שיהפוך ראמן מ״טעים״ ל״הולישיט!״)
טופינגס – כל מה שיש למעלה, בשר, אצות, ביצה וכולי

היום עושים טארה סויה, כלומר מבוסס על סויה.
שימו לב השתמשתי באבקת דאשי שהיא לא צמחונית ולא כשרה – ממש לא חייבים לשים, זה אקסטרה.

כדי לעשות את זה צמחוני פשוט לא לשים את הדאשי והעוף וזהו.

שימו לב, לא חייבים לפרק עוף ואפשר להשתמש רק ב-3 קילו כנפיים אבל נצטרך להמשך קצת עורות עוף ואת החזה.

מצרכים למתכון :

טארה:
כוס סויה בהירה
כוס סויה כהה (אפשר להחליף בבהירה)
5 שיטאקה
אצת קומבו - 20 גרם
חצי כוס מירין
כף סוכר
כף מלח
שקית דאשי - לא חובה
ציר עוף צלוי:
עוף יחסית קטן (בערך קילו) , לפרק את העצמות ולהפריד את העור.
2 קילו כנפיים, שמור את החזה, מים בליטרים כמו משקל העוף
2 בצלים גדולים
ראש שום
2-3 בצל ירוק
ג'ינג'ר שלם
שומן ארומתי:
עורות עוף וקצת מים. אפשר להחליף בשמן בצל ירוק.
נודלס לראמן:
600 גרם קמח לבן
240 גרם מים
6 גרם מלח
6 גרם סודיום קרבונייט
טופינגס:
קצת מהטארה
חזה עוף
ביצים
בצל ירוק
אצות נורי

אופן הכנה:

.

לטארה - מכניסים לסיר את כל המרכיבים לטארה ונותנים ערבוב קל.
________________________________

.

מחממים על האש עד לרתיחה ואז מיד מכבים את האש, מכסים ונותנים לו לעמוד חצי שעה-שעה.
________________________________

.

מסננים ומקררים במקרר עד השימוש.
________________________________

.

נפריד ככוס מהטארה ונשים בצד לשימוש עבור הטופינגס. אם תטעמו את זה עכשיו לבד הפרצוף שלכם ישאב לתוך עצמו, זה סופר מרוכז וחזק.
________________________________

.

למרק - מפזרים את העצמות והכנפיים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור על 250 מעלות למשך 30-60 דקות, עד שהכל זהוב וצלוי ויפה!
________________________________

.

מעבירים הכל לתוך סיר גדול, מגרדים עם מים את כל החתיכות שנבדקו לתבנית ומוזגים גם לסיר.
________________________________

.

מוסיפים אל הסיר מים, אם שמנו 3 קילו עוף אז 3 ליטר מים.
________________________________

.

מחממים ומביאים לרתיחה קלה. שימו לב לא לערבב יותר מדי ולא לתת למים לבעבע חזק!! כל כמה זמן כדאי למלא בחזרה את המים שהתאדו.
________________________________

.

אחרי 3 שעות בישול נוסיף את הירקות ונבשל לעוד שעה.
________________________________

.

נסנן כמה שנוכל את המרק כדי לקבל ציר צלול ונקי. זהו! נשים בצנצנות או בכלי גדול כלשהו ונכניס למקרר עד השימוש.
________________________________

.

לשומן הארומטי - לתוך סיר נכניס את השומן השמור ואת עורות העוף עם קצת מים לכיסוי העורות. המים כאן כדי לעזור לעוורת לשחרר את השומן שבהן מבלי שהכל ישרף ממש מהר.
________________________________

.

נדליק אש בינונית וניתן להכל לרתוח עד שכל המים התאדו.
________________________________

.

בשלב הזה העורות יתחילו להיטגן וכאשר הם זהובים נכבה ונסנן את השומן. נשמור בכלי עד השימוש.
________________________________

.

נודלס - על תבנית מרופדת בנייר כזף או אפייה נפזר את אבקת הסודה לשתייה ונכניס לתנור על 150 מעלות למשך שעה. האפייה משנה את החומר ויוצרת סודיום קרבונייט (אבקת סודה לשתייה היא סודיום בי-קרבונייט, אז עכשיו היא כבר לא בי). *אל תיגעו בזה עם הידיים זה יגרד!!*
________________________________

.

נמלא 240 מל מים בכלי נוח למזיגה, נוסיף אליו את המלח ו-6 גרם סודיום קרבונייט ונערבב עד שהכל נמס לגמרי.
________________________________

.

לקערה גדולה נוסיף את כל הקמח ואז במזיגה איטית תוך כדי ערבוב נמזוג את התמיסה שלנו, אני ממליץ לערבב עם צופסטיקס. אנחנו רוצים שיווצרו גושי בצק כמה שיותר קטנים.
________________________________

.

אחרי המזיגה נמשיך לערבב ועם כפפות לפורר את הבצק לפירורים כמה שיותר קטנים. אם נותר קמח יבש אז תמשיכו. כל הקמח צריך לספוג משהו ולהיות בגושי בצק קטנים.
________________________________

.

נמחץ לגוש אחד, נכסה בניילון וניתן לו חצי שעה מנוחה.
________________________________

.

נשטח את הבצק לדיסק דק, נגיד בעובי ס״מ, נכסה בחזרה ועוד חצי שעה מנוחה.
________________________________

.

בכל הזמנים האלה הבצק היבש הזה קודם כל ממשיך לספוג את המים ואז קל יותר לעבוד איתו אבל הוא גם משתחרר ונהיה גמיש ואז גם יותר קל לעבוד איתו.
________________________________

.

נחלק את הבצק לכמה חלקים (נכסה את מה שלא משומש כרגע) ונרדד פעמיים במכונת פסטה. נקפל את הבצק ונרדד שוב. נחזור על זה עוד פעמיים כדי לחזק את הבצק. לרדד לקפל סה״כ 3 פעמים.
________________________________

.

נמשיך לרדד עד עובי 6-7 (לפחות במכונה כמו שלי), נחתוך את פיסת הבצק הזאת לאורך נורמלי עבור נודלס, נגיד 40 סמ, ואז עם תוסף ה״ספגטי״ נחתוך לנודלס! נחזור על כל זה עם כל הבצק נדאג לקמח אותו, כנ״ל את הנודלס המוכנות כדי שלא ידבקו!
________________________________

.

נסדר על מגש מקומח, נכסה ונכניס למקרר עד השימוש. למנת ראמן טובה אני שוקל כ-130-140 גרם נודלס לפני הבישול וכבר מראש מחלק למנות.
________________________________

.

לטופינגס - מחוררים בזהירות את קליפת הביצים (בשפיץ הרחב יותר) ומכניסים לסיר עם מים רותחים למשך 6:30-7:00 דקות, יותר זמן פחות נוזלי. מוציאים לקערה עם מי קרח ונותנים להן להתקרר.
________________________________

.

מקלפים ואז לתוך כלי נוסף נמזוג כמחצית מכמות הטארה ששמרנו ואז נכניס את הביצים ונכסה במים. אנחנו רוצים שהטארה יהווה בערך כרבע מכמות הנוזל בכלי כדי שלא יהיו לנו ביצים מלוחות מדי. תדאגו שהביצים מכוסות לגמרי. נכניס למקרר ללילה שלם לפחות.
________________________________

.

לתוך סיר נמזוג את שארית הטארה ונמלא בעוד מים, שוב, שהטארה יהיה כרבע מכמות הנוזל בסיר, כאן אפילו פחות (כלומר תוסיפו יותר מים). נוסיף קצת בצל ירוק ונביא לרתיחה. נכניס חזה עוף ונבשל כ-5 דקות. נכבה את האש וניתן לזה להתקרר. כשהעוף מוכן אפשר ישר להשתמש בו או לקרר. נפרוס דק ואז אפשר לצרוב עם מבער כדי לקבל טעם קצת מעושן. *מי שמחפש את האפשרות הלא כשרה אז ביוטיוב שלי בסרטון של הראמן הראתי איך להכין כזה עם בטן חזיר מגולגלת.
________________________________

.

זהו, בצל ירוק ואצות נורי! רק נותר להרכיב!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קשה

דקות

1 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קשה

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר