קרפ סוזט צרפתי

רפ סוזט/פלמבה לרציניים בלבד 🍊

אפשר לעשות עם קרפים לפחות מיליון דברים שונים,
בין אם זה לאכול אותם פשוט ככה או למלא בשוקולד וגודיז אחרים או אפילו כעוגת קרפ ברולה (אהה הבנתם? 😛)

אבל מכל האפשרויות לדעתי האחת הזאת היא הכי כיפית ומיוחדת!
קרפ ספוג בסירופ תפוזים עשיר, מתקתק חמצמץ ואפילו מעט מריר מחוזק בליקר שבביס אחד ממנו חייך יכולים לחלוף על פניך… ככה טעים!
אם בא לכם לפנק את ה-special someone זאת הדרך 😉

מצרכים למתכון :

קרפים מוכנים
2 כפות או סוכר לבן/חום
2 כפות או 50 גרם חמאה
60 מ״ל ליקר תפוזים קוואנטרו cointreau
כוס מיץ תפוזים סחוט
מיץ מחצי לימון
גרידת/קליפת תפוז
60 מ״ל ליקר תפוזים גרנד מרנייה grand marnier

אופן הכנה:

.

ממיסים במחבת את הסוכר. אין צורך שכולו ימס, רק שימס ויתקרמל חלקית.
________________________________

.

מוסיפים את החמאה וממיסים עם הסוכר. אם נוצרים גבישי סוכר זה בסדר.
________________________________

.

מוזגים 60 מל ליקר קוואנטרו ומדליקים בזהירות, זה נקרא פלמבה. נחכה שכל האלכוהול ישרף ונמשיך.
________________________________

.

נוסיף כוס מיץ תפוזים, מיץ מחצי לימון וגרידת תפוז, נערבב ונצמצם עד שהנוזל יהפוך לסמיך יותר וסירופי.
________________________________

.

ניקח קרפ, נספיג בסירופ, נקפל לחצי ואז לרבע. נחזור על הפעולה עם שאר הקרפים עד שהמחבת מלאה. אם רוצים יותא מארבעה קרפים כפי שהראתי - אפשר.
________________________________

.

מוזגים 60 מ״ל ליקר גרנד מרנייה, מדליקים ומגישים! אפשר להגיש עם חתיכות תפוז, עם הסירופ שנותר במחבת ועם גלידה וניל
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קל

דקות

1 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קל

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר