אחד הספינים האהובים עלי לקרם הברולה הקלאסי!
טעמי מסאלה (כמו הצ׳אי למשל) ארומתיים ומחממים במרקם החלומי של הקרם עצמו (ועם הקראנץ והמרירות העדינה של הקרמל מלמעלה לא לשכוח )
מה שאני כל כך אוהב במתכון הזה שהוא קודם כל מיוחד אבל גם לא כזהההה מתוק מידי.
הוא בדיוק במידה, הוא בדיוק בגודל כדי לסגור פינה והוא ממש קלאסי ומרשים כדי להגיש לאורחים!
רק אל תגידו ״בורלה״ תעשו לי טובה…
רק לקנות מספר תבלינים ומצרכים, כמה דקות עבודה ואתם בדרך הנכונה!
.
שמים בסיר קטן את כל המרכיבים מלבד החלמונים ומחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד..
כאשר הנוזל הגיע לטמפ׳ המתאימה, הוא יתחיל להעלות אדים וזה הזמן להוריד מהאש..
נסנן את כל התבלינים ונשים את הנוזל בכלי מזיגה, מכוסה בניילון, בצד להתקרר למשך 5-10 דקות. אם רוצים אפשר לסנן את התבלינים אחרי הקירור לטעם עוצמתי יותר..
מפרידים 6 חלמונים לארג׳ ושמים בקערה..
לאט לאט עושים השוואת טמפ׳ עם הנוזל והחלמונים (כפי שהראתי בסרטון) עד שלבסוף נמזוג הכל ונערבב היטב..
נעביר בשנית דרך מסננת אל כלי מזיגה..
נמזוג לתוך כלי קרם ברולה/סופלה, את הכלים נסדר בתבנית אפייה ונמזוג מים רותחים לתוך התבנית עד שיגיעו לגובה שליש/מחצית הכלים..
נכניס את הכל לתוך תנור 150 מעלות למשך 15-30 דקות. הזמן משתנה ומאוד תלוי בתנור..
הקרם צריך להיות יציב בדפנות ומעט מתנועע במרכז..
נכסה ונכניס למקרר למשך שעתיים מינימום!.
נפזר סוכר לבן, נקרמל עם מבער (אפשר גם להכין קרמל בסיר ולמזוג מעל) ונתענג!