קייזרשמרן זה סוג של פנקייק אוסטרי ענק וקרוע.
כמו כל מאכל בסגנון יש איזה סיפור עם קייסר מפעם שנתן את השם למנה בגלל איזה סיפור מוזר שקרה לו (אל תשאלו…)
זה טעים! זה מיוחד! וזה זיכרון מתוק מאוסטריה לכל מי שהיה.
.
מפרידים את החלמונים והחלבונים לשתי קערות..
לקערה עם החלמונים מוסיפים את המלח, חלב, קמח, וניל, רום ומערבבים עד שאין גושים..
את החלבונים מקציפים, תוך כדי הוספת הסוכר בהדרגה. טיפ - להוסיף כמה טיפות לימון, זה עוזר להקצפה..
מקציפים עד קצף יציב, מעבירים שליש אל החלמונים ומערבבים..
מעבירים את יתרת הקצף ובתנועות קיפול מערבבים את הבלילה עם החלבונים..
מחממים מחבת על חום בינוני, ממיסים כף חמאה ומוזגים את כל הבלילה..
מכסים במכסה ועל חום נמוך-בינוני מבשלים למשך כ-5 דקות. לאחר 5 דקות אפשר לפתוח את המכסה ולהוסיף צימוקים מלמעלה..
אם הבלילה עוד קצת רטובה אפשר להנמיך את האש ולבשל עם מכסה לעוד 2-3 דקות..
בזהירות חותכים לרבעים, הופכים, מכסים ומבשלים לעוד 3-5 דקות..
קורעים את הפנקייק, בוזקים אבקת סוכר, מערבבים ומגישים..
אפשר להגיש עם אבקת סוכר, ריבות ופירות