קארי ירוק תאילנדי

הקארי הירוק הוא אולי הקארי הכי פופולרי מכל הסדרה הזאת, בעיקר כי אנקל רוג׳ר קידם לו את הצורה!
הוא טעים, הוא חריף, הוא ״ירוק״ בטעם וקרמי כזה.

את העוף אפשר להחליף בטופו, בבקר, אפשר להשמיט, ואת הירקות גם חופשי אפשר לשחק איתם.
להוסיף שעועית ירוקה, אפונה, עם חציל בלי חציל, בתכלס מה שמשנה זה המחית והקוקוס.

אני כמובן משתמש במחית הקארי של בלו אלפנט שכמו כל מחית שלהם היא נהדרת.
תערובת של תבלינים שאשכרה הכינו בתאילנד מוכנה לשימוש בבית.

מצרכים למתכון :

קרם קוקוס (שמתי כאן הרבה) - כ-500-700 מ״ל. חלק לטיגון וחלק לבישול. אפשר לצמצם כמויות ולהשתמש בפחית/בקבוק אחד, פשוט חצי חצי.
מחית קארי ירוק של בלו אלפנט
פרגית/חזה עוף - 250-500 גרם *פרוסות דקות* (עדיף על הקוביות שעשיתי)
ציר עוף/מים - כוס
חציל תאילנדי/ קטן - 1-2 יח׳ קוביות.
ברוקומיני - אין כמות מדויקת. חופן גדול.
2 כפות רוטב דגים - לא חובה
2 כפות סוכר דקלים או סוכר לבן
עלי קפיר ליים/קארי - עדיפות לטריים
צ׳ילי אדום
ענף בזיליקום תאילנדי

אופן הכנה:

.

מצמצמים כמחצית מכמות קרם הקוקוס. מוסיפים את המחית ומטגנים מעט בשומן.
________________________________

.

נוסיף את יתר המרכיבים לסיר, למעט הירקות הירוקים (נגיד ברוקומיני), את העוף את התיבול ואת שאר הנוזלים. נבשל עד שמבושל.
________________________________

.

נוסיף את הירקות הירוקים לבישול קצר ונגיש לצד אורז. כן, באמת ככה פשוט.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קל

דקות

1 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קל

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר