קארי יפני (קאטצו קארי)

לא חסרים סוגי קארי בעולם, אך האחד שאני מרגיש שמקבל הכי פחות זמן מסך הוא הקארי היפני!
ללא חלב קוקוס, חזק בטעמים ובנגיעות של מתקתקות.

יש גם אופציה לצמחוני.

מצרכים למתכון :

קצת שמן
בצל גדול קצוץ
גזר גדול חתוך לקוביות
3 שיני שום קצוצות
תפוח אדום (לא אדמה) מגורד גס
80 גרם קמח (כ-6 כפות)
כף גדושה אבקת קארי (אני אוהב S&B מותג יפני)
כפית אבקת גאראם מסאלה
קצת צ׳ילי חריף אם רוצים
ליטר ציר עוף או ירקות (לקארי צמחוני)
3 כפות סויה
כף דבש

אופן הכנה:

.

נחמם את השמן במחבת ונטגן את הבצל והגזר למספר דקות עד קבלת צבע. נוסיף את השום ונערבב למספר שניות לטיגון קצר.
________________________________

.

נגרד את התפוח (אפשר עם או בלי הקליפה), נוסיף אל הסיר. בנוסף נוסיף את הקמח, אבקת הקארי, הגאראם מסאלה, צ׳ילי ונערבב כדקה - נטו לתת לקמח והקארי להתפזר ולקבל קצת חום.
________________________________

.

נמזוג ליטר ציר עוף או ירקות קר, נוסיף את הסויה והדבש ונערבב היטב.
________________________________

.

נבשל על חום בינוני ל15-30 דקות. בנתיים הקארי יסמיך וגם עשוי לפתח גושים אז תערבבו מדי פעם.
________________________________

.

בשלב הזה ניתן לסנן (אני מסנן) ולסיום נגיש עם קערת אורז עגול וקאטצו (שניצל פנקו, רק קמח ביצה פנקו ולטגן כמו שצריך על 170 מעלות בשמן עמוק)
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קל

דקות

1 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קל

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר