לא חסרים סוגי קארי בעולם, אך האחד שאני מרגיש שמקבל הכי פחות זמן מסך הוא הקארי היפני!
ללא חלב קוקוס, חזק בטעמים ובנגיעות של מתקתקות.
יש גם אופציה לצמחוני.
.
נחמם את השמן במחבת ונטגן את הבצל והגזר למספר דקות עד קבלת צבע. נוסיף את השום ונערבב למספר שניות לטיגון קצר..
נגרד את התפוח (אפשר עם או בלי הקליפה), נוסיף אל הסיר. בנוסף נוסיף את הקמח, אבקת הקארי, הגאראם מסאלה, צ׳ילי ונערבב כדקה - נטו לתת לקמח והקארי להתפזר ולקבל קצת חום..
נמזוג ליטר ציר עוף או ירקות קר, נוסיף את הסויה והדבש ונערבב היטב..
נבשל על חום בינוני ל15-30 דקות. בנתיים הקארי יסמיך וגם עשוי לפתח גושים אז תערבבו מדי פעם..
בשלב הזה ניתן לסנן (אני מסנן) ולסיום נגיש עם קערת אורז עגול וקאטצו (שניצל פנקו, רק קמח ביצה פנקו ולטגן כמו שצריך על 170 מעלות בשמן עמוק)