פסטה קרבונרה בלי בשר בכלל!
האם זה אותו הדבר כמו הקרבונרה ה״מקורית״? כמובן שלא!
האם בעיניי זה 70-80% מהטעם והחוויה שלה? ממש כן!
האם זה גם כשר וגם צמחוני? בהחלט!!!
במקום ללכת על האופציה המעפנה של חזה אווז במקום גוואנצלה, שזה גם לא כשר או במקום ללכת על האופציה של ויתור על הגבינות לטובת הבשר, עדיף לוותר על הבשר ולהישאר רק עם הגבינות.
סטייל קאצ׳ו א פפה קצת אבל עם חלמונים לאקסטרה עושר.
בקרבונרה קלאסית משתמשים אך ורק בגבינת פקורינו רומאנו, אבל אם אתם שואלים אותי היא יותר מדי אגרסיבית, לכן אני כמו עוד הרבה אנשים מעדיף את האיזון עם פרמזן טובה.
בנוסף יש כאן טריק של בישול הפסטה על בן מארי, למעשה יוצרים כמו זביונה מהחלמונים וכשהם מתבשלים הם לאט לאט מסמיכים ומחברים את כל הרוטב להיות משהו לא מהעולם הזה! אז גם מבושל וגם טוב יותר!
המתכון מתאים ל-2 מנות
.
מרתיחים סיר עם מים וקצת מלח, לא הרבה כי כל הגבינות מלוחות בטירוף..
בקערה גדולה מערבבים את החלמונים ביחד עם הפלפל והגבינות מגורדות. עדיף גירוד במיקרופליין או גירור דק בפומפייה כדי שימסו בקלות..
מכניסים את הפסטה למי הרותחים ומבשלים עד שאל דנטה..
מוציאים את הפסטה אל הקערה עם הגבינה, ביחד עם קצת מי פסטה (המים שבסיר), מנמיכים את האש מתחת לסיר ומניחים את הקערה על הסיר - זה נקרא בישול בן מארי. האדים יבשלו בצורה עדינה את תכולת הקערה..
נערבב עד שכל הגבינה והחלמונים התמוססו והתאחדו לכדי רוטב מאוד סמיך ועשיר. אפשר לדלל את הרוטב עם עוד מי פסטה, תלוי בכם.