Spaghetti All’Assassina
מאז שנתקלתי בסרטון ברשת של הפסטה הזאת הרגשתי שאני חייב לנסות אותה,
והפסטה שבהתחלה חשבתי לעצמי ״אוי ווי… למה…?״ היא עכשיו אולי הפסטה האהובה עלי!! (באמת)
עם אלמנטים מסויימים שמזכירים לי אליו א אוליו, עגבניות חרוכות ובישול שכל כולו נועד לרכז טעמים – הפסטה הזאת הרגה אותי במקום!
המתכון ל-2 מנות.
.
לסיר קטן מוסיפים: חצי ליטר מים, שתי כפות גדושות רסק עגבניות ובערך כוס מחית עגבניות (מה שנקרא פסאטה). נוסיף מלח לפי הטעם (שיהיה מעט מלוח). נערבב היטב ונחמם עד שמחומם..
נכין מחבת או סיר רחב דיו לבישול ספגטי לאורכו, נמזוג מספיק שמן זית טוב לכיסוי התחתית ונוסיף את השום והצ׳ילי החריף. נטגן קלות עד שהשום מקבל צבע..
נוסיף כחצי כוס מחית עגבניות ונטגן מעט, לאחר מכן את כל הספגטי ונשטח..
נטגן לזמן מה עד שהספגטי מתחיל להשחים ולהידבק לעצמו! נהפוך ונטגן לעוד כדקה!.
בשלב הזה נתחיל להוסיף את ציר העגבניות שהכנו קודם, מצקת אחר מצקת, כמו ריזוטו. נמתין שהספגטי יספוג אתה נוזלים ואז נוסיף עוד מצקת, תוך כדי ערבוב של הספגטי מדי פעם. אם הציר נגמר והספגטי עוד קשיח אפשר להוסיף מעט מים, אבל קצת!.
כשהספגטי מספיק רך נגביר את האש, נחרוך מעט את הרוטב ונגיש!