פסטה ברוטב בשמל ושום צלוי

לפעמים כל מה שרוצים זה להכין משהו ממצרכים פשוטים שיש לכולם בבית,
שלא יהיה יותר מדי מסובך אבל עדיין טעים מאוד – המתכון הזה הוא כזה!

עם כמה מצרכים פשוטים וטכניקה מכינים רוטב בשמל קליל עם שום צלוי שזה שטויות להכין וכל השאר זה רק בונוס.

מצרכים למתכון :

חבילת פסטה
ראש שום
קצת שמן זית
כ-3 כפות חמאה
כ-3 כפות קמח
חלב - 3 כוסות או לפי הצורך
מלח פלפל לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה
אגוז מוסקט
חבילת פתיתי פרמזן - לא חובה

אופן הכנה:

.

קוטמים לשום את הקצה, משמנים בשמן זית וממליחים בקצת מלח, סוגרים בנייר כסף ומכניסים לתנור על 200 מעלות למשך כ-45 דקות. מוציאים ומועכים את השום למחית.
________________________________

.

בסיר מחממים את החמאה עד שהשחימה מעט, מוסיפים את הקמח והשום ומערבבים על חום בינוני למשך כ1-2 דקות כדי להוציא את הטעם ה״חי״ של הקמח.
________________________________

.

בהדרגה מוזגים חלב לתוך הסיר תוך כדי ערבוב ומחממים עד שהחלב מסמיך למידה הרצויה. פחות חלב = רוטב סמיך יותר. אני אוהב אותו במרקם כמו שרואים בסרטון, מצפה בקלילות גב של כף ומשאיר שובל. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לפי הטעם
________________________________

.

מרתיחים סיר עם מים וממליחים, מבשלים פסטה עד מידת אל דנטה. מסננים ומעבירים אל הרוטב.
________________________________

.

מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ופרמזן ומערבבים עד שמעורבב. זהו נהנים!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קל

דקות

1 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קל

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר