לפעמים כל מה שרוצים זה להכין משהו ממצרכים פשוטים שיש לכולם בבית,
שלא יהיה יותר מדי מסובך אבל עדיין טעים מאוד – המתכון הזה הוא כזה!
עם כמה מצרכים פשוטים וטכניקה מכינים רוטב בשמל קליל עם שום צלוי שזה שטויות להכין וכל השאר זה רק בונוס.
.
קוטמים לשום את הקצה, משמנים בשמן זית וממליחים בקצת מלח, סוגרים בנייר כסף ומכניסים לתנור על 200 מעלות למשך כ-45 דקות. מוציאים ומועכים את השום למחית..
בסיר מחממים את החמאה עד שהשחימה מעט, מוסיפים את הקמח והשום ומערבבים על חום בינוני למשך כ1-2 דקות כדי להוציא את הטעם ה״חי״ של הקמח..
בהדרגה מוזגים חלב לתוך הסיר תוך כדי ערבוב ומחממים עד שהחלב מסמיך למידה הרצויה. פחות חלב = רוטב סמיך יותר. אני אוהב אותו במרקם כמו שרואים בסרטון, מצפה בקלילות גב של כף ומשאיר שובל. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לפי הטעם.
מרתיחים סיר עם מים וממליחים, מבשלים פסטה עד מידת אל דנטה. מסננים ומעבירים אל הרוטב..
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ופרמזן ומערבבים עד שמעורבב. זהו נהנים!