יש משהו שנורא מדליק אותי בפסטות האלו:
– פקורינו ופלפל שחור = קאצ׳ו א פפה
– פקורינו פלפל שחור וגוואנצ׳לה = אלא גריציה
– פקורינו פלפל שחור גוואנצ׳לה וחלמון = קרבונרה
– פקורינו פלפל שחור גוואנצ׳לה ורוטב עגבניות = אלא אמטריצ׳יאנה
משהו בתרשים הזה, במשחק הזה של הוספת מרכיב בודד כל פעם מגניב אותי. אל תשפטו.
פסטה אלא אמטריצ׳יאנה דיי נראית כמו פסטה עגבניות תמימה בסה״כ אבל היא ממש לא. הגוואנצ׳לה וגם הפקורינו הם שני מרכיבים סופר עוצמתיים ולכן הפסטה הזאת יודעת לבעוט בבלוטות הטעם בפה! עומס של טעמים ואני מת על זה!
אולי זה לא לכל אחד ואחת אבל זו בהחלט פסטה שכדאי לנסות פעם אחת.
גוואנצ׳לה = לחי חזיר כבושה מיושנת. דומה לבייקון אבל חלק אחר.
פקורינו רומאנו = גבינת כבשים יבשה, כמו פרמזן אבל אחרת.
* מי שמעוניין להכשיר את המתכון הזה אז דעתי בנושא היא כמו בסרטון הקרבונרה, מכיוון שיש כאן חלב ובשר (ועוד בשר לא כשר) לדעתי שווה להוריד את החלק הבשרי לחלוטין ולהישאר עם הפקורינו. לא לחפש תחליפים.
.
מטגנים את קוביות הגוואנצ׳לה במעט שמן זית להזהבה. מוציאים מהמחבת..
אל אותה מחבת נמזוג שלוק יין לבן ונצמצם מעט..
נוסיף צ׳ילי, עגבניות ופלפל שחור ונבשל עד הסמכה..
במקביל נבשל את הפסטה בסיר מים רותחים ומומלחים עד שהפסטה במידת עשייה אל דנטה, כלומר עוד טיפה קשיחה במרכז..
נוציא את הפסטה ישירות אל המחבת עם הרוטב, נמזוג מעט מי פסטה, נחזיר חלק מהגוואנצ׳לה המטוגן ותוך כדי ערבוב נוסיף את הגבינה המגורדת..
נגיש ונוסיף את יתר הגוואנצ׳לה מלמעלה ביחד עם עוד גבינת פקורינו מגוררת..
תהנו!