כבר שנים שזה המתכון go to שלי כשאני רוצה להכין פנקייקים!
המתכון הזה ביחד עם כמה נקודות קטנות שצריך לשים לב אליהן
מביאים לנו פנקייקים שהם באמת פשוט חלומיים…
אני יודע שזה כבר נהייתה אמירה נורא קלישאתית אבל זה נכון!
סופר סופר רכים, אווריריים וכמעט נמסים בפה!
.
קודם כל נערבב את היבשים בנפרד ואת הרטובים בנפרד. לקערה אחת נכניס את כל המרכיבים היבשים ולקערה נוספת גדולה יותר נכניס את כל המרכיבים הרטובים *מלבד החלבונים!!*.
נאחד את היבשים אל הרטובים ונערבב בתנועות קיפול עדינות..
הסיבה לערבוב בקיפול העדין היא שאנחנו לא רוצים שהגלוטן בקמח יתפתח יותר מידי (בדומה למה שקורה בלישת בצק ללחם) - הערבוב העדין יעניק לנו פנקייקים רכים וחלומיים! זה הטריק!.
גם לא צריך לערבב יותר מידי, רק עד השלב שכמעט אין קמח יבש, גושים זה בסדר..
בשלב הזה מוסיפים את החלבונים ששמרנו בצד ומקפלים פנימה עד שהתאחדו..
מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה - שהקמח יספיק לספוג את הנוזלים ונקבל בלילה הומוגנית יותר..
מחממים מחבת, מרססים ממש ממש טיפה שמן או אפילו חמאה ומוזגים מהבלילה לתוך המחבת..
אני אוהב להשתמש בכוס מדידה וככה כולם יוצאים שווים בגודל..
כאשר בועות מתחילות להיווצר על פני השטח והקצוות מעט מתייבשים - זה השלב להפוך. כשהצד השני גם הוא בצבע יפה מוציאים! וחברים, אל תכינו פנקייקים חיוורים, תנו להם לקבל צבע! זה כל הכיף!