פיצה מרגריטה נאפוליטנית

מרגריטה היא אולי אחת הפיצות הכי ״פשוטות״ שיש אבל יש סיבה שהיא גם אחת הפופולריות בעולם!
השילוש הקדוש של בצק פיצה טוב, רוטב עגבניות קל ומוצרלה טרייה עושה את הפיצה הזאת מה שהיא – פיצה ממש ממש טעימה!
כל מרכיב מקבל במה להתבטא, ללא בלאגן של טעמים, טעים נטו!

מצרכים למתכון :

כדורי בצק פיצה - משקל בין 270-300 גרם
פחית עגבניות שלמות כ-400 גרם (אני אוהב את של מוטי)
שמן זית
כפית מלח
כפית סוכר
בזיליקום טרי
קמח סמולינה
מוצרלה טרייה

אופן הכנה:

.

חותכים את כדורי המוצרלה לגפרורים גדולים (באטונטים כאלה) ומניחים על נייר סופג, זה כדי לספוג חלק מהנוזלים בתוך הגבינה.
________________________________

.

לקערה מוסיפים את כל העגבניות, כפית מלח, כפית סוכר, 2-3 כפות שמן זית ומספר עלי בזיליקום קרועים ומוחצים בעזרת הידיים. אפשר גם לטחון הכל אבל לדעתי זה כיף שהרוטב בפיצה הזאת גס.
________________________________

.

מחממים את טאבון האוני לסביב ה-420 מעלות.
________________________________

.

לוקחים כדור בצק פיצה ופותחים אותו עם קמח סמולינה. שימו לב להשאיר קצוות מעט עבים כדי שנקבל את השפה הנפוחה האופיינית לפיצה וגם לא לפתוח אותה דקה מידי כדי שלא תיקרע בטאבון! טיפ: מי שלא מנוסה בפתיחת פיצות, אני ממליץ לצפות בסרטונים ביוטיוב ולראות את השיטה, זה עוזר.
________________________________

.

מורחים רוטב עגבניות (לא להגזים), קצת שמן זית, מוצרלה ואז מעבירים אל מרדה הפיצה, מסדרים ומותחים את הפיצה עוד קצת עם האצבעות אם צריך ומכניסים לטאבון.
________________________________

.

לאחר כחצי דקה נסובב את הפיצה ונוציא כאשר התחתית קיבלה צבע והקראסט של הפיצה קיבל את צבע המנומר האופייני לטאבון, אמור לקחת כ60-90 שניות סך הכל.
________________________________

.

נוסיף עלי בליזיקום טריים ונתפרע
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קל

דקות

1 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קל

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר