זאת גרסה פשוטה יותר עם פחות שלבים ומרכיבים ממה שכנראה הייתי עושה אם הייתי משקיע אבל עדיין טעימה!
*שימו לב הכמויות לא בהכרח מדויקות, זה מתכון קליל וחופשי*
.
בקערה מערבבים את קוביות העוף עם כל מרכיבי המרינדה. המרינדה תתבל את העוף ותרכך אותו. נשים בצד ובנתיים נכין את שאר המצרכים..
זה הזמן לחתוך ולכתוש ולסדר את הירקות ושאר המצרכים במתכון..
לקערת העוף נוסיף קורנפלור לפי הצורך עד שכל חתיכה מכוסה ומצופה..
במחבת או סיר מחממים שמן לטיגון ומטגנים את העוף עד להזהבה..
מוציאים את העוף, מרוקנים את רוב השמן ומוסיפים את הגמבות. מטגנים עד השחמה קלה. מוסיפים את השום, מטגנים קלות..
מוסיפים את הקטשופ, מיץ התפוזים והסויה ומערבבים. מבשלים ומצמצמים את הרוטב (נותנים לנוזלים להתאדות) עד שהרוטב מתחיל להסמיך..
בשלב הזה אפשר להוסיף עוד סוכר כדי שהרוטב יקבל מרקם סירופי ודביק או לערבב כפית קורנפלור עם קצת מים ולהוסיף לרוטב שיסמיך בלי עוד מתיקות..
כשהרוטב מספיק סמיך טועמים ומתבלים אם צריך, מחזירים את העוף ומערבבים עד שמוכן ומצופה. אפשר להוסיף שומשום בשלב הזה..
להגיש על אורז לבן ובצל ירוק ושומשום לקישוט מלמעלה. תהנו!