עוף חמוץ מתוק הגרסה הפשוטה

זאת גרסה פשוטה יותר עם פחות שלבים ומרכיבים ממה שכנראה הייתי עושה אם הייתי משקיע אבל עדיין טעימה!

*שימו לב הכמויות לא בהכרח מדויקות, זה מתכון קליל וחופשי*

מצרכים למתכון :

למרינדה מהירה: קצת מלח, קצת סוכר וחצי כפית אבקת סודה לשתייה.
חצי קילו חזה עוף קוביות
קורנפלור לציפוי
גמבה אדומה וצהובה חתוכות לריבועים גדולים
2 שיני שום כתושות
שמן לטיגון
קטשופ כ-5 כפות
מיץ תפוזים כ-2 כוסות
2 כפות סויה
שומשום
*לא חובה* עוד סוכר לרוטב או קורנפלור עם קצת מים להסמכה
בצל ירוק לקישוט
אורז לבן להגשה

אופן הכנה:

.

בקערה מערבבים את קוביות העוף עם כל מרכיבי המרינדה. המרינדה תתבל את העוף ותרכך אותו. נשים בצד ובנתיים נכין את שאר המצרכים.
________________________________

.

זה הזמן לחתוך ולכתוש ולסדר את הירקות ושאר המצרכים במתכון.
________________________________

.

לקערת העוף נוסיף קורנפלור לפי הצורך עד שכל חתיכה מכוסה ומצופה.
________________________________

.

במחבת או סיר מחממים שמן לטיגון ומטגנים את העוף עד להזהבה.
________________________________

.

מוציאים את העוף, מרוקנים את רוב השמן ומוסיפים את הגמבות. מטגנים עד השחמה קלה. מוסיפים את השום, מטגנים קלות.
________________________________

.

מוסיפים את הקטשופ, מיץ התפוזים והסויה ומערבבים. מבשלים ומצמצמים את הרוטב (נותנים לנוזלים להתאדות) עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
________________________________

.

בשלב הזה אפשר להוסיף עוד סוכר כדי שהרוטב יקבל מרקם סירופי ודביק או לערבב כפית קורנפלור עם קצת מים ולהוסיף לרוטב שיסמיך בלי עוד מתיקות.
________________________________

.

כשהרוטב מספיק סמיך טועמים ומתבלים אם צריך, מחזירים את העוף ומערבבים עד שמוכן ומצופה. אפשר להוסיף שומשום בשלב הזה.
________________________________

.

להגיש על אורז לבן ובצל ירוק ושומשום לקישוט מלמעלה. תהנו!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קל

דקות

1 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קל

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר