עוף מושרה במי מלח לעסיסיות מירבית,
מצופה ומתובל בקמח ותערובת תבלינים שמעיפה את הטעם שלו לחלל
וגם זה כשר ואין כמעט הבדל בטעם למקור ;)
.
מכינים קערה גדולה עם ליטר מים וכשתי כפות מלח, מכניסים לתוכה את העוף להשרייה של שעתיים-שלוש. זאת המלחה רטובה, היא עוזרת להכניס מלח לעומק העוף ולהשאיר אותו עסיסי בטירוף..
לקערה נוספת מוסיפים את כלללל התבלינים היבשים שכתובים למעלה ומערבבים לפיזור אחיד..
לקערה שלישית מעבירים כחמש כפות גדושות של תערובת הקמח שהכנו ולאותה קערה נוסיף ביצה אחת ומים בהדרגה. נרצה להוסיף מים בהדרגה עד שנקבל מרקם בסמיכות כמו של טחינה גולמית. כלומר לא רטוב מדי ולא יב.
מוציאים את העוף מההשרייה, מייבשים אותו ככל הניתן עם נייר סופג, מצפים בתערובת הקמח פעם ראשונה, טובלים בבלילה הרטובה ואז שוב בקמח - הפעם לוחצים את הקמח פנימה שידבק ושיווצרו הגבשושיות האלה..
מטגנים בשמן עמוק על 170 מעלות למשך מספר דקות עד שהציפוי זהוב ויפה. אם מכינים חתיכות עוף עבות יותר או למשל שוקיים עם עצם זה יצטרך טיגון מעט ארוך יותר. זהו! נהנים מהדבר הנפלא הזה לפני שמתחילים את הדיאטה שמתחילה מחר.