.
שוברים לקערה את שלושת הביצים, ככה בלי להפריד ומתחילים להקציף..
בהדרגה מוסיפים 100 גרם סוכר ומקציפים עד שהקצף בהיר מאוד (כמעט לבן) ונפוח. שימו לב, רואים את הצורה שאני עושה עם הקצף, כמו 8 כזה? זה סימן שהקצפתם מספיק, שאפשר לצייר 8 כזה והקצף לא ישר מתאחד בחזרה לתוך עצמו. נקרא גם Ribbon דרך אגב..
בהדרגה מנפים כפית אבקת אפייה וגם 70 גרם קמח לתוך הקצף ועם לקקן מאחדים את הקמח פנימה בתנועות קיפול עדינות (כדי לא להוציא את כל האוויר מהקצף)..
כשכל הקמח מאוחד פנימה ואין קמח יבש בבלילה, נשפוך לתבנית אפייה (עדיף לא גדולה מידי) מרופדת בנייר אפייה ונשטח יפה..
נכניס לאפייה בתנור על 160 מעלות למשך 20-30 דקות, עד שהעוגה משחימה *מעט* למעלה וקיסם יוצא פחות או יותר נקי..
מניחים לספוג להתקרר מעט, מוציאים מהתבנית ונותנים לספוג להתקרר לגמרי על השיש (עדיף על רשת)..
לקרם/קצפת, בקערה מוסיפים את השמנת, וניל ואבקת הסוכר ומקציפים עד שמקבלים קצפת אחידה..
חוצים את הספוג לשניים, מורחים שכבת קצפת על הספוג, מסגרים פרוסות תותים בצורה יפה, מורחים שכבת קצפת דקה נוספת על התותים, מניחים את חצי הספוג השני ולסיום עוד שכבת קצפת..
חותכים את העוגה בזהירות לחתיכות שאנחנו רוצים להגיש, מניחים חצאי תותים מלמעלה שיהיה יפה ואוכלים!