עוגת שכבות תותים חגיגית

מצרכים למתכון :

לספוג:
3 ביצים בטמפ׳ החדר (קל יותר להקציף ככה)
100 גרם סוכר
70 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
לקרם:
250 מל שמנת להקצפה
כפית תמצית וניל
2 כפות אבקת סוכר
תותים כמובןןן

אופן הכנה:

.

שוברים לקערה את שלושת הביצים, ככה בלי להפריד ומתחילים להקציף.
________________________________

.

בהדרגה מוסיפים 100 גרם סוכר ומקציפים עד שהקצף בהיר מאוד (כמעט לבן) ונפוח. שימו לב, רואים את הצורה שאני עושה עם הקצף, כמו 8 כזה? זה סימן שהקצפתם מספיק, שאפשר לצייר 8 כזה והקצף לא ישר מתאחד בחזרה לתוך עצמו. נקרא גם Ribbon דרך אגב.
________________________________

.

בהדרגה מנפים כפית אבקת אפייה וגם 70 גרם קמח לתוך הקצף ועם לקקן מאחדים את הקמח פנימה בתנועות קיפול עדינות (כדי לא להוציא את כל האוויר מהקצף).
________________________________

.

כשכל הקמח מאוחד פנימה ואין קמח יבש בבלילה, נשפוך לתבנית אפייה (עדיף לא גדולה מידי) מרופדת בנייר אפייה ונשטח יפה.
________________________________

.

נכניס לאפייה בתנור על 160 מעלות למשך 20-30 דקות, עד שהעוגה משחימה *מעט* למעלה וקיסם יוצא פחות או יותר נקי.
________________________________

.

מניחים לספוג להתקרר מעט, מוציאים מהתבנית ונותנים לספוג להתקרר לגמרי על השיש (עדיף על רשת).
________________________________

.

לקרם/קצפת, בקערה מוסיפים את השמנת, וניל ואבקת הסוכר ומקציפים עד שמקבלים קצפת אחידה.
________________________________

.

חוצים את הספוג לשניים, מורחים שכבת קצפת על הספוג, מסגרים פרוסות תותים בצורה יפה, מורחים שכבת קצפת דקה נוספת על התותים, מניחים את חצי הספוג השני ולסיום עוד שכבת קצפת.
________________________________

.

חותכים את העוגה בזהירות לחתיכות שאנחנו רוצים להגיש, מניחים חצאי תותים מלמעלה שיהיה יפה ואוכלים!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קל

דקות

1 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קל

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר