עוגת שוקולד שבדית, כן כן 🇸🇪
לא המצאתי ובטוח שלא סתם בחרתי לא לאפות אותה מספיק – זאת עוגת השוקולד הפאדג׳ית והשוקולדית בטירוף של שבדיה. אל תשאלו איך הגעתי לזה אבל אחרי כמה ניסויים החלטתי לצלם לעלות לכם מתכון לדבר השוקולדי הזה!
.
בקלחת או בקערה גדולה נמיס את החמאה ולתוכה נערבב את הסוכר, מלח, וניל וקקאו מנופה..
נוסיף 3 ביצים בהדרגה ונאחד פנימה..
נוסיף את הקמח ונערבב בקיפולים עד שהבלילה אחידה שוקולדית ודביקה. נסו לא להתחרפן עם הערבוב של הקמח כדי שלא יצא לכם בטון..
נרפד תבנית קפיצית 20 ס״מ בנייר אפייה ונשמן בספריי שמן או חמאה, נמזוג את הבלילה ונכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 15-20 דקות. העוגה צריכה להיראות חצי אפויה, לא נוזלית לגמרי אבל גם לא יציבה לחלוטין. כמו קרם ברולה, המרכז צריך להיות מעט ג׳יגלי..
נוציא מהתנור ונצנן על השיש או נכניס למקרר לשעה+. *שימו לב* יש מגוון אופציות קירור וככל שהעוגה תהיה קרה יותר היא תתמצק ותהפוך לפאדג׳ית ודחוסה יותר, קצת כמו בראוניז. כל האפשרויות טובות, אני ממליץ לצנן על השיש ואת מה שנשאר להעביר למקרר לחוויה שניה.