עוגיות שוקולד צ׳יפס למשקיענים!
כאלה שוקולדיות, דחוסות, נימוחות וצ׳ואיות 😋
זה מהמתכונים האלה שמי שמוכן להשקיע – מרוויח!
מתכון ל-12-16 עוגיות או יותר, תלוי בגודל שתעשו.
.
מיס במחבת את החמאה ונחמם על חום בינוני עד קבלת חמאה חומה. המים בחמאה לאט לאט יתאדו, החמאה תקציף ומוצקי החלב ישקעו לתחתית וישחימו. אתם תדעו שהחמאה שחומה מספיק כשהקצף נהיה מעט סמיך והחלקיקים חומים/זהובים בתחתית. תיזהרו לא להגיע לצבע שחור זה לא טוב!.
נעביר לקערה ונקרר בנתיים. בזמן הזה תכינו את שאר המרכיבים..
לתוך קערת מיקסר (אפשר גם ידני ואפשר גם עם מטרפה) נוסיף את הסוכרים שבמתכון, את הקפה, המלח, אבקת הסודה לשתייה ואת החמאה החומה. נתחיל לערבב היטב. *שימו לב* כל כמה זמן תנקו את דפנות הקערה למטה כדי שיתערבב בצורה אחידה. נמשיך להקציף עד שהחמאה והסוכרים נהיו מאוד בהירים..
נוסיף את הביצים ותמצית הוניל ונערבב לאיחוד..
נוסיף את הקמח ונערבב חלקית!! לא לערבב עד הסוף!.
נוסיף את השוקולד הקצוץ ונערבב רק עד לאיחוד, כלומר שאין קמח יבש, לא יותר מזה! זה קריטי!.
נכסה ונעביר למקרר למשך שעתיים לפחות או יותר. אני עשיתי לילה שלם אבל אפשר גם 3 ימים אם רוצים. הזמן הנוסף במקרר משפר את הטעמים..
מחממים תנור ל-150 מעלות ומחלקים את הבצק לכדורים שווים..
שוברים את הכדורים במרכז, מסדרים על תבנית אפייה במרווחים ומכניסים לתנור למשך 15-17 דקות..
העוגיות צריכות לצאת עוד רכות מהתנור אבל שכן במבט ראשון הן נראות מעט יבשות..
לצנן את העוגיות ולטרוף!