זה ה-מתכון לסינבון הכי טעים שהרכבתי.
זה לקח כמה ניסיונות ושינויים ובסוף הגעתי לתוצאה הזאת שהיא הכי טעימה לי שאכלתי!
בצק שמרים רך וקליל, סוכר קינמון והפרוסטינג הלבן האופייני לסינבון, תשלבו את הכל ותקבלו ביס מהחלומות!
.
לקערת מיקסר מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה ומתחילים ללוש, כאשר התקבל בצק אפשר להוסיף את החמאה הרכה בהדרגה וללוש אותה פנימה עד שנטמעה..
כאשר התקבל בצק אחיד וחלק נעביר אותו לקערה, נכסה ונתפיח לשעה-שעה וחצי עד שבערך הכפיל את עצמו..
במקביל נכין את סוכר הקינמון, נורא קל. מערבבים את הסוכר ואת הקינמון! זהו..
כשהבצק תפח, נוריד אותו למשטח עבודה ונרדד לעובי של כחצי ס״מ ולגודל הרצוי. שימו לב שהרידוד תלוי בגודל הסינבונים שתרצו וכמות הסינבונים שתרצו וגם משפיע על כמות השכבות שתקבלו, זה עליכם ובהתאם לגודל התבנית שלכם. תרדדו לרוחב (לצדדים) תקבלו יותר סינבונים, תרדדו לאורך (יעני קדימה אחורה) תקבלו יותר שכבות וסינבונים גדולים יותר, תשאירו את הבצק עבה וזה גם ישפיע..
נמרח את הבצק בשכבה דקה של חמאה רכה או מומסת ונפזר שכבה אחידה של סוכר קינמון. נרדד את הסוכר פנימה לתוך הבצק ונתחיל לגלגל. בסוף הגילגול אפשר לצבוט את הגליל כדי לסגור את הסגירה..
נעביר לתבנית האפייה במרווחי בטחון, קחו בחשבון שהסינבונס יותר ממכפילים את הגודל שלהם באפייה..
נכסה ונתפיח ל30-40 דקות עד שהבצק מוכן (מבחן האצבע). מעל כל רול נמזוג 1-2 כפות שמנת להקצפה..
נכסה בנייר כסף ונכניס לאפייה לתנור ב-180 מעלות ל-30 דקות. לאחר 30 דקות נוריד את נייר הכסף ונאפה למשך כ20 דקות נוספות או עד שהתקבל צבע יפה מלמעלה..
בקערה נוספת נערבב את כל מרכיבי הפרוסטינג ביחד (כדאי לנפות את אבקת הסוכר כדי להימנע מגושים)..
נגיש את הסינבונס חמימים ועם פרוסטינג מעל. ניתן לכסות ולחמם מעט מחדש בתנור/מיקרו אחרי שהם התקררו.