סטיקי באנס,
כמו סינבון אבל לא!
דמיינו רול של בצק שמרים רך וחמאתי ממולא בסוכר קינמון ומזוגג בקרמל מלוח ואגוזים… אז זה!
בשביל להכין את המתכון הזה השתמשתי בקרמל מלוח ממתכון אחר שלי.
.
לקערת מיקסר נוסיף את כל המרכיבים היבשים של הבצק, נערבב מעט ואז נוסיף את הביצה והחלב. נלוש עד שהבצק התגבש ואז נוסיף תוך כדי לישה את החמאה הרכה. נלוש עד שהבצק אחיד וחלק..
נכסה בקערה ונתפיח לשעה-שעה וחצי או עד שהכפיל את עצמו. לחמם תנור ל-180 מעלות..
נרדד את הבצק לעובי של כחצי ס״מ (הרידוד ישפיע על גודל הרולים בסוף אז שימו לב, אפשר גדולים יותר אבל גם קטנים יותר).
בקערה נוספת נערבב חצי כוס סוכר חום עם כף קינמון..
נמרח קצת חמאה מומסת על הבצק המרודד ונפזר את סוכר הקינמון שלנו, לא צריך שכבה עבה מדי לא של החמאה ולא של הסוכר. נהדק את הסוכר עם מערוך לתוך הבצק..
נגלגל את הבצק לרולדה ואז בעזרת סכין משוננת או הכי טוב חוט דנטלי נחתוך את הרולדה לרולים לפי כמה שיכנסו בתבנית..
נמרח תבנית אפייה בקצת חמאה מומסת ונמרח בתחתית שכבה של הקרמל המלוח שלנו, מעליו שכבת אגוזים קצוצים..
נסדר את הרולים בצורה קצת מרווחת בתבנית, נכסה ונתפיח שוב עד שתפחו יפה, כחצי שעה..
נכסה בנייר כסף ונכניס לתנור על 180 למשך 30 דקות, ואז נוריד את הכיסוי ונאפה למשך עוד כמה דקות עד קבלת צבע יפה מלמעלה..
הופכים על צלחת ואוכלים חם/חמים!