עניין סופר פשוט!
באמת כל פעם אחרי שאני מכין אותן אני מתחרט שהכנתי כי אני אוכל הכל בעצמי מרוב שזה טעים וזה דוחה את הדיאטה שמתחילה מחר למחרתיים (ככה כל יום).
.
שוקלים את כמות החלבונים שיש לנו, שאגב כדאי שיהיו בטמפ׳ החדר להקצפה קלה יותר..
לפי משקל החלבון אנחנו שוקלים פי 2 סוכר. שימו לב שאפשר להשתמש בפחות אבל תמיד אמליץ להישאר בטווח של בין פי 1.6 לפי 2 סוכר מחלבונים במשקל! ולא להשתמש בכוסות מדידה זה לא מדויק! כמות שונה של סוכר תוביל לתוצאה מעט שונה, זה כבר תלוי בהעדפה שלכם..
מוסיפים את החלבונים לקערת המיקסר (אפשר גם במיקסר ידני ) קצת מלח וקצת אבקת קרם טרטר או כמה טיפות מיץ לימון ומתחילים להקציף. שלושת המרכיבים האלה תורמים ליציבות המרנג כאשר מיץ לימון יבוא במקום קרם הטרטר ולא בנוסף..
כשהגענו למצב של קצף רך מה שנקרא נתחיל בהדרגה להוסיף לאט לאט את הסוכר פנימה, תוך כדי ההקצפה. המטרה שלנו היא שכל הסוכר ימס לחלוטין בחלבונים אז אם נוסיף הכל במכה יהיה לו קשה לימוס, אז לאט לאט..
בסוף ההקצפה נעצור כשנקבל קצף יציב מבריק וחזק, שהשפיץ של הקצף עומד! ניתן לקחת בין האצבעות קצת קצף ולהרגיש אם כל הסוכר נמס או לא. זה חשוב! נוסיף קצת תמצית וניל אם רוצים, צבע מאכל או חומרי טעם אחרים, נערבב פנימה ונמלא שק זילוף..
נזלף יפה יפה, אני ממליץ על זילופים יחסית קטנים ונכניס לתנור על 95 מעלות למשך שעה-שעה וחצי. *שימו לב* שככל שהזילופים גדולים יותר ככה זמן האפייה, או יותר נכון הייבוש יצטרך להיות ארוך יותר. בגודל שאני עשיתי שעה וחצי הספיקה. אם צריך אפייה ארוכה יותר אף מומלץ להנמיך את הטמפ׳ מעט שלא ישחימו בתנור. לאחר מכן נכבה את התנור וניתן להן להתצטנן בתנור הכבוי..
אוכלים ונהנים, מאחסנים בקופסה אטומה.