ניוקי של סבתא ויולטה (סבתא של שהם)
שהם הוא חבר, טבח, אופה, יועץ קולינרי ובכללי בשלן וחובב אוכל גדול,
אז הזמנתי אותו שילמד אותנו להכין את הניוקי המפורסמים של סבתא ויולטה.
אם אתם כמוני והתדמית שיש לכם על ניוקי היא רק האלו הקשים והמבאסים שקונים בסופר –
המתכון הזה ישנה את דעתכם על ניוקי לעד!
רכים וחמאתיים שירקדו לכם בפה כשתתנו ביס!!
@shoham_sardas זה האינסטגרם של שהם מוזמנים להיכנס.
.
מפזרים שכבה של מלח גס על תבנית אפייה ומניחים את תפוחי האדמה. אופים בתנור על 200 מעלות לכשעה, עד שהתפו״א רכים. למעשה המלח עוזר לספוח נוזלים ולייבש מעט את תפוחי האדמה ולתת להם את המרקם הרצוי לניוקי..
מרוקנים מהקליפה ומוחצים לפירה. אפשר לחכות שתפוחי האדמה יתקררו מעט כי הם רותחים אך הם נפרדים מהקליפה בקלות כשהם עוד חמים. מי שרוצה לדייק, צריך למתכון 500 גרם פירה, שזו בערך הכמות שגם ככה תצא מתפוחי האדמה אחרי האפייה..
מוסיפים אל הפירה 140 גרם קמח טיפו 00, חלמון ו-10 גרם מלח. מערבבים עד לאיחוד, אין סיבה ללוש את הבצק. שימו לב שהבצק דביק מאוד! אל תוסיפו לו עוד קמח!! מכסים ומכניסים למקרר לכ-10 דקות להתקרר מעט..
מקמחים מעט את משטח העבודה ומורידים את הבצק. מגלגלים לגליל וחותכים לחתיכות בגודל הרצוי (שימו לב שהניוקי מתנפח מעט בבישול). תעבדו בעדינות עם הבצק ואם צריך קמח לגילגול אז תוסיפו קצת אבל לא צריך להגזים..
מכניסים לסיר עם מים רותחים ומומלחים ומבשלים לכמה שניות עד שהם צפים/רוקדים בסיר..
במקביל מחממים מחבת עם חמאה ועלי מרווה, מוציאים ישירות אליה את הניוקי המוכנים, מתבלים בקצת מלח אם צריך וקצת מי בישול כדי להסמיך את הרוטב. כשנוצר רוטב חמאתי מעט סמיך אפשר לעצור ולהגיש! אני אוהב להגיש עם פרמזן וקצת פלפל שחור.