מרק גולאש הונגרי

האמת שאין לי הרבה פנינות חוכמה לומר על מרק גולאש, רק שזה טעים ממש אם לא ידעתם עדיין!
יש הטעייה כזאת על גולאש שהוא תבשיל סמיך אבל ממש לאו דווקא, המאכל במקור הוא פשוט מרק.
כאילו מה זה ״פשוט מרק״ – זה טעים וממש כדאי לכם להכין!

מצרכים למתכון :

בשר לבישול ארוך - קוביות, בין 500 גרם לקילו (תלוי כמה בשרי אתם רוצים את המרק), אני ממליץ על צוואר או אונטריב.
בצל גדול
שום 3 שיניים
שתי עגבניות
כף רסק עגבניות
תפו”א אחד
פלפל אדום
גזר אחד
שני גבעולי סלרי
שורש פטרוזיליה אחד
כפית זרעי קימל טחון
שלוש כפות פפריקה מתוקה הונגרית
שני עלי דפנה
ענף טימין אחד
פלפל חריף יבש אחד (לא חובה)
2-3 כפות קמח
מים
פטרוזיליה קצוצה להגשה
פפריקה מעושנת (לא חובה) לטעם מעט מעושן.

אופן הכנה:

.

מחממים סיר עם מעט שמן וצורבים את כל הבשר מכל הצדדים עד להשחמה קלה.
________________________________

.

מוציאים את הבשר ומוסיפים בצל קצוץ, מגרדים את חתיכות הבשר שנבדקו לתחתית ומטגנים עד להזהבה (שהבצל מעט שקוף, שלא ישחים יותר מדי!)
________________________________

.

מוסיפים את השום, טימין, עלי דפנה, פפריקה, פלפל חריף, רסק עגבניות וזרעי קימל וטיפל׳ה מערבבים ומטגנים.
________________________________

.

מערבבים 2-3 כפות קמח בקערה עם מעט מים ומוסיפים אל הסיר, מערבבים.
________________________________

.

מוסיפים את כל יתר הירקות ומחזירים את הבשר ולסיום מכסים במים.
________________________________

.

מערבבים, מביאים לרתיחה קלה ומבשלים למשך שעתיים לפחות! רק בקו השעתיים הבשר מתחיל להתפרק, כלומר אם הוא עדיין מעט קשיח לכם - תבשלו עוד.
________________________________

.

להגיש עם פטרוזיליה קצוצה.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קל

דקות

1 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קל

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר