אין בכלל שאלה שזה אחד המרקים הכי מבוקשים כאן, אבל הבעיה איתו שהוא ארוך להכנה.
צריך ציר, לקרמל בצל, להכין את המרק ואם אתם מכינים קרוטונים אז להכין קרוטונים ואז לשים בקערות עם הגבינה ולהכניס לתנור… זה המחיר של המרק הזה.
אבל המתכון הזה כל כך טוב שהוא שווה את הזמן ואפילו יותר!
.
מחממים את החמאה עם שמן הזית בסיר גדול, מוסיפים 2 קילו בצל פרוס דק ומקרמלים עד שמקורמל..
מוסיפים 2 כפות קמח (כדאי למהול בקצת מים לפני) והרבה פלפל שחור גרוס ומערבבים לדקה עד שאין גושים..
מוסיפים טימין, עלי דפנה, מלח ו-2 כפות רוטב ווסטרשייר או סויה, מערבבים..
מוזגים פנימה שליש או חצי בקבוק בירה, שמתי לאגר בהירה, ו-2 ליטר ציר בקר או ירקות. בקר זה הקלאסי אבל ירקות זה עבור צמחוניים ושומרי כשרות..
מבשלים עד שהמרק חם, טעים ובמרקם שאתם אוהבים. אם חסר מלח להוסיף!.
למזוג לקעריות שמתאימות לתנור, להוסיף קרוטונים וגבינת פרמזן וגרוייר מעל ולהכניס לתנור חם חם עד שנמסו!