מטבוחה ללא מגבלות! 👇
למה אני אומר ״ללא מגבלות״?
כי אם אתם שואלים אותי הגיע הזמן שנוריד את חומת ההגנה והבלעדיות העדתית שיש לארצות מסויימות על מאכלים מסויימים.
בייחוד כאן בישראל, מגוון העדות והמוצאים הוא ענק!
אז למה שלא כולנו נהנה מכל האוכל שהמגוון הזה נותן?
פשוט תכינו, פשוט תבשלו, פשוט תהנו! זה המסר של היום.
.
מניחים את הפלפלים האדומים חצויים ובלי גרעינים וגם את הפלפלים הירוקים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור על 250 מעלות עד שהם קלויים ושחורים יופי יופי. אפשר לעשות על הכיריים אם אתם מעדיפים את הלכלוך. מוציאים, שמים בקערה ומכסים ל-10 דקות, מקלפים את הקליפה ואז קוצצים ושמים בצד..
מורידים לכל העגבניות את ה״עוקץ״, הקצה איפה שהגבעול היה תקוע, חורצים איקס בצד השני ומכניסים בנגלות לסיר עם מים רותחים לדקה. משם מוציאים ישר לכלי עם מים וקרח לצינון מהיר. מקלפים בקלות את הקליפה ואז חותכים לקוביות..
גרעינים - יש המון אנשים שיבחרו לסחוט ולהוציא מהעגבניות את הגרעינים מכיוון שהם מרירים. תראו, בג׳לי הזה והמיץ של העגבניה יש יותר טעם חזק של עגבניה מהבשר עצמו, פי 3 לפי גוגל. אני אומר בואו לא נסחט אותו! לסחוט זה האובייס! אני לא הרגשתי מרירות מהגרעינים (אולי קצת משמן הזית) אבל בכל מקרה אנחנו מוסיפים סוכר ותמיד ניתן לאזן עוד קצת לפי הטעם, זה הכוח של תיבול חכם! ומי שממש לא רוצה את הגרעינים ובא לו/ה להשקיע - להשתמש במולין.
נחמם סיר רחב, נמזוג חצי כוס שמן זית, נוסיף ראש שום שלם קצוץ גס וכף גדושה של פפריקה אדומה בשמן. נטגן למספר שניות טיגון קל..
נוסיף את כל הפלפלים הקלויים והעגבניות החתוכות וגם כף סוכר וככה כמות מלח נחמדה לפי העין..
נערבב, נכסה ונבשל סגור על אש נמוכה לשעה- שעה וחצי..
נפתח, נערבב, ונמשיך לבשל לעוד שעה וחצי-שעתיים על אש נמוכה עד שכמעט לא נותרו נוזלים בסיר..
מוסיפים עוד חצי כוס שמן זית, מלח לפי הטעם, מערבבים ומקררים.