יש אפשרות לייצר רוטב סמיך יותר בעזרת אקסטרה טריאקי, סוכר חום וקצת אקסטרה קורנפלור –
אישית אני לא חושב שצריך אבל אם זה לטעמכם לכו על זה!
השוס כאן הוא הריכוך של הבשר בעזרת אבקת סודה לשתייה ולא תאמינו אילו קסמים זה עושה.
הכמויות במתכון ל-2 מנות.
הבשר לבחירתכם.
אני מעדיף להשתמש בשייטל או פלאנק או סקירט, נתחים כאלה אבל זה לא קריטי. כמות הבשר לבחירתכם.
.
פורסים את הבשר ומערבבים בקערה עם כל מרכיבי המרינדה. שמים בצד ל-20 דקות להתרכך. לא לתת לזה לשבת יותר מדי!.
מרתיחים סיר עם מים, מבשלים ל-1-2 דקות את הנודלס ומוציאים, שמתי במי קרח אבל זה לא בהכרח נחוץ. אחרי הנודלס מכניסים לסיר את הברוקולי ונותנים לו להתבשל 1-2 דקות וישר מוציאים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. אחרי כמה דקות לסנן מהמים. אם אתם משתמשים בברוקולי קפוא אז אפשר לדלג על זה..
מחממים ווק או מחבת טוב טוב, מוסיפים קצת שמן ואז את כל הבשר. מטגנים זריז מכל הצדדים עד שיש לו צבע יפה ומוציאים לקערה בצד, הוא ימשיך להתבשל מחוץ לווק אז לא להרוג אותו בשמן!.
וסיפים את הבצל הלבן ומטגנים מהר עד שהוא מקבל צבע וקצת נחרך, אין צורך לחכות שהוא ממש יתרכך ויזהיב..
מוסיפים את השום והגינגר ומטגנים ל5 שניות, לא לתת להם להישרף! אחריהם מחזירים את הבשר, מכניסים את הברוקולי (מסונן כמובן) ואז שמן שומשום, זרעי שומשום ואת הטריאקי הנוסף..
מערבבים קצת, מוסיפים את הנודלס ומקפיצים עד שמוקפץ..
מוציאים ומגישים מיד, אפשר לקשט עם בצל ירוק.