לחם שוקופאן יפני

בתכלס אין הרבה סופר מיוחד וטריקי בלחם הזה, גם לא סויה שתהפוך אותו ליפנית, אבל הוא מבוסס על טכניקה ומרכיבים שבדרך כלל תפגשו במתכונים היפנים.

הוא רך, הוא טעים ובעיניי הכי חשוב – יש לו חיי מדף יחסית ארוכים!
(אה והוא גם מרובע)
חיי המדף יתארכו בעזרת שימוש במשהו שנקרא – טנגזונג.
טנגזונג היא מעין רביכה של קמח מבושל שבלי לחפור לכם יותר מדי (מי שמעניין אותו אז לדבר איתי בפרטי) היא עוזרת לשמור את הלחות בלחם מבלי שיתייבש כל כך מהר.
מושלם לסנדוויצים ובכללי לכל מיני מתכונים שנשתמש בו בהמשך.

שימו לב –
את כל המרכיבים החלביים במתכון אפשר לחלוטין להחליף במרכיבים פרווה (מים ומרגרינה) וזה יהיה בסדר גמור!

מה צריך? תבנית קסטן 21 על 12 על 11.

מצרכים למתכון :

טנגזונג:
125 גרם חלב/מים
25 גרם קמח לחם
לבצק:
כל הטנגזונג
185 גרם חלב/מים
8 גרם שמרים יבשים
20 גרם סוכר
425 גרם קמח לחם
8 גרם מלח
25 גרם חמאה רכה או מרגרינה

אופן הכנה:

.

מוסיפים למחבת את מרכיבי הטנגזונג, הקמח והחלב או מים ומבשלים על חום בינוני תוך כדי ערבוב. תוך דקה הנוזל יסמיך ויסמיך עד שהוא יהפוך לעיסה סמיכה שמצליחה להחזיק את עצמה אם תנסו להרים אותה על כף.
________________________________

.

נעביר את כל הטנגזונג לכלי ונכניס למקרר להתקרר.
________________________________

.

לתוך קערת מיקסר נוסיף את הטנגזונג הקר ואת מרכיבי הבצק: חלב, סוכר, שמרים, קמח ומלח ונתחיל ללוש עד שהבצק התאחד.
________________________________

.

בשלב הזה תוך כדי לישה נוסיף את החמאה או המרגרינה ונמשיך ללוש עד שהבצק חזק ואלסטי.
________________________________

.

נעביר לכלי, נכסה ונתפיח את הבצק למשך 30 דקות. אחרי הזמן נוציא את האוויר ונתפיח לעוד 30 דקות.
________________________________

.

נחלק את הבצק לשלושה חלקים שווים (אפשר לשקול), נשטח כל חלק, נקפל את הצדדים אל המרכז, נרדד מעט ונגלגל לגליל.
________________________________

.

את שלושת השבלולים נכניס לתבנית קסטן, נסגור ונתפיח לעוד 30-40 דקות או עד שהבצק כמעט הגיע לגובה המכסה. בנתיים נחמם תנור ל-190 מעלות.
________________________________

.

נכניס לתנור לאפייה של 40 דקות מכוסה!
________________________________

.

ישר לאחר האפייה נוציא מהתבנית ונניח ללחם להצטנן.
________________________________

.

זהו תהנו ממנו! אפשר בכיף לפרוס ולהקפיא.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קל

דקות

1 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קל

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר