כתף טלה נמס בפה ונופל מהעצם לליל הסדר!
תתכוננו להפיל את הלסתות של שאר האורחים בחג הפסח הזה!!
שימו לב, התיבול הוא המלצה והעיקר הוא לדאוג לבשר איכותי וטוב ולהקפיד על טכניקת הבישול.
.
מערבבים בקערה את הרוזמרין עם השום, המלח, הדבש, הפלפל ושמן הזית ומורחים היטב על הכתף..
מסדרים תבנית עם חצאי בצלים ועליהם מניחים את הכתף ומוזגים בקבוק של יין לבן יבש..
מכניסים לתנור על 200 מעלות טורבו ל-20-30 דקות לקבלת צבע..
מכסים בנייר אפייה ושתי שכבות נייר כסף וסוגרים היטב את הכתף בתבנית. מחזירים לתנור על 140 מעלות ל-5 שעות..
בסוף הבישול כדאי להוציא את הבשר בזהירות מהתבנית, לכסות בנייר כסף ולתת לו לנוח בצד לחצי שעה לפחות (הוא לא יתקרר לא לדאוג)..
למזוג את כל הנוזלים לסיר (אפשר לסנן), לקפות כמה שאפשר את השומן שצף למעלה ולהרתיח את הנוזל עד שלא נשאר הרבה - כ-1-2 כוסות..
לערבב כפית קורנפלור עם קצת מים ולהוסיף אל הרוטב, לערבב עד שהסמיך למידה הרצויה..
להגיש ולהנות!