טירופיתה יוונית

מאפה פילו וגבינה קריספי וכיפי שבתכלס ילך מעולה בכל שולחן חלבי, בסוכה או לא בסוכה!
יאללה חפרתי לכו להכין זה קל!

מצרכים למתכון :

200-250 גרם פטה מפוררת (חבילה)
200 גרם קשקבל מגורדת (חבילה)
200 גרם יוגורט יווני (גביע)
200-250 גרם ריקוטה (גם חבילה)
2 ביצים
פלפל שחור
קורט מלח
חמאה מומסת (200 גרם הספיקה לי)
גליל בצק פילו
שומשום שחור, פרג וקצת סוכר לקישוט
אם רוצים אפשר להוסיף עשבי תיבול טריים למילוי (אורגנו, אזוב, נענע…)

אופן הכנה:

.

מחממים תנור ל-170 מעלות.
________________________________

.

בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים (למעט הבצק והקישוטים כמובן). ניתן להעביר לשק זילוף אבל לא חובה.
________________________________

.

מברישים דף פילו בחמאה מומסת ומזלפים מלית גבינות.
________________________________

.

מגלגלים לצינור ארוך ומסדרים כשבלול בתבנית עגולה. שימו לב שאפשר גם להכין את הטירופיתה בצורה מרובעת, למרוח כ-3-5 עלי פילו בחמאה ולשים אחד על השני, לשים מילוי במרכז ואז לסגור עם עוד 3-5 דפי פילו.
________________________________

.

מברישים הכל בחמאה מומסת, מקשטים בשומשום פרג וקצת סוכר לקרמול ומכניסים לתנור למשך 30-40 דקות.
________________________________

.

מגישים ונהנים!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קל

דקות

1 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קל

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר