טוקבוקי, מאכל שנהיה דיי מוכר בארץ בשנים האחרונות בגלל כל הטרנדים והדברים האלה (איזה בומר אני נשמע),
אז לבקשתכם בואו נכין אותו כמו שצריך! חתיכות בצק אורז רכות ולעיסות בו״ז עם רוטב מטריף חושים!!
חילקתי את המתכון לשתי גרסאות, אחת מושקעת עם אקסטרה טעם הדורשת מספר מרכיבים
שאולי קשה יותר למצוא וקצת יותר שלבים והשניה פשוטה לגמרי.
האמת בכל חנות שתמצאו בה טוקבוקי ואת הגוצ׳וג׳אנג כנראה שיהיו גם את שאר המרכיבים.
*שימו לב שספציפית את הגוצ׳וגארו (הצ׳ילי) אולי לא כזה משתלם לקנות כי אין באריזות קטנות.
*לגרסה הקלה השמיטו את כל המרכיבים שקשה לכם למצוא.
הכי חשוב לשמור על מחית הג׳וצ׳וג׳אנג, כל השאר בונוס ורק ישפר. נסו להשתמש בכמה שיותר מרכיבים.
.
משרים את הטוקבוקי במים חמים..
מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה..
בסיר או מחבת מחממים 2 כוסות מים עם האצה, פטריית שיטאקה ופיש סוס עם חתיכות הכרוב שיתרככו. כאשר המים רותחים נוציא את האצה..
נמזוג את הרוטב פנימה ואת הטוקבוקי. נבשל על חום בינוני עד שהטוקבוקי רכים למאכל והרוטב סמיך וכיפי. אם הרוטב הסמיך והטוקבוקי עוד לא מוכנים תוסיפו מים..
להגיש עם שומשום לבן ושחור ובצל ירוק