חמאת מייפל טהור!
סירופ מייפל קנדי אמיתי טהור זה אחד הדברים שאני הכי אוהב בעולם. מבחינתי אין דבר כזה פנקייק בלי סירופ מייפל.
מה מסתבר? בכמה צעדים פשוטים ניתן לקחת את הסירופ ופשוט להפוך אותו לדבר חדש ומ-ד-ה-י-ם!
חמאת מייפל או ממרח מייפל מנטו 100% סירופ מייפל טהור זה אחד הדברים הטעימים שאפשר למרוח על הלחם שלכם. אותו טעם של המייפל הטהור אבל בצורה למריחה!
.
מוזגים את המייפל לתוך הסיר ומתחילים לחמם אותו..
מחממים את המייפל עד 112 מעלות בדיוק. חובה להשתמש במדחום. שימו לב שהמייפל ממש מקציף אז תזהרו שלא יגלוש! ❤️.
מורידים מהאש ומצננים על קערת קרח עד שהטמפ׳ ירדה לכ-40 מעלות..
בשלב הבא לוקחים את כף העץ ומתחילים לערבב. לערבב לערבב לערבב..
המייפל בשלב הזה יהיה במרקם צמיגי ומעט קשה לערבוב אך לאחר מספר דקות הוא יבהיר ויהפוך לממרח שאנחנו שואפים אליו..
כאשר המייפל מתחיל לקבל מרקם מעט ״יבש״ תעצרו, מלאו צנצנות ותהנו ממנו!.
לאחסון ניתן להשאיר אותו על השיש, לאחר יום יומיים המרקם שלו ישתפר ויהפוך לממרחי. ניתן גם לאחסן במקרר.