הערה קטנה לפני שמתחילים, האפייה לחלוטין יכולה להשתנות מתנור לתנור.
שימו לב שההמלצה לאפות בין 10-12 שעות תלויה בתנורים וככל שהאפייה ארוכה יותר הג׳חנונים יצאו פחות לחים (אני מעדיף ככה האמת).
בקיצור בואו נרוץ על זה!
.
מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה. מוסיפים את הדבש והמים ומערבבים. לשים מעט ומכסים לרבע שעה..
לשים עוד קצת, מכינים תבנית משומנת, מחלקים ל-12 כדורים ומכסים לשעה שלמה..
מורחים סמנה על משטח העבודה ומתחילים לפתוח את הכדורים. תדאגו שהכדורים נשארים מעט משומנים ואתם תופתעו לראות באיזו קלות הם נפתחים. נדקק אותם כמה שנצליח מבלי שיקרעו, שיהיה כמו דף שקוף..
נמרח מעט סמנה על הבצק הפתוח, נקפל לשליש, נמרח עליו מעט סמנה, נקפל את השליש האחרון עליו, נמרח גם עליו סמנה ונתחיל לגלגל..
נסדר בסיר ג׳חנון, נכסה עם עיגול נייר אפייה ונסגור..
נכניס לאפייה בתנור על 100 מעלות למשך 10-12 שעות ובבוקר נפתח ונהנה!