ביף בורגיניון מדהים וטעים לכל ארוחה משפחתית, בחג ומחוצה לו😋
ביף בורגיניון הוא תבשיל סופר קלאסי מהמטבח הצרפתי, בשר בבישול ארוך עם יין,
כמה ירקות ותיבול בסיסי מאוד שמעניק לו טעם נקי מאוד אבל גם עשיר!
לבשר השתמשתי בנתח צלעות מס׳ 2 (אונטריב) טרי ואיכותי, זה תבשיל מדהים! תכינו!
.
תחילת מחממים את הסיר וצורבים את הבשר מכל הכיוונים. מוציאים..
מטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים לדקה. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים לעוד דקה..
לא חובה אבל כעת ניתן להוסיף כף קמח ולטגן אותו מעט. הקמח משמש כחומר מסמיך כדי להעשיר את הרוטב במרקם. שימו לב שבעת שלב הוספת הנוזלים כדי לעשות זאת בהדרגה ותוך כדי ערבוב כדי להימנע מגושי קמח..
נוסיף את היין ונבשל אותו עד שהצטמצם בחצי. צמצום היין מנדף את האלכוהול ומרכז את הטעם, ממליץ לא לדלג..
נחזיר את הבשר, נוסיף את הבוקה גרני ונוסיף את הציר/מים לכיסוי. נחמם את הכל על הגז. יש עדיפות להשתמש בציר על פני מים כדי שיתן יותר טעם אבל גם השימוש במים הוא טוב, רק שימו לב שאם הציר מומלח צריך לשים לב לתוספת המלח..
כסה את הסיר ונעביר לתנור על 150 מעלות למשך 3 שעות עד שהבשר רך רך רך. בנתיים תקפיצו את הפטריות במחבת עם מעט שמן עד להזהבה..
בשלב הזה נוציא שוב את הבשר מהסיר כדי לא לייבש אותו, נוסיף את הפטריות והערמונים ונבשל את הרוטב עד שהגיע למרקם סמיך וטוב! זה השלב שאם חסר מלח תטעמו ותוסיפו. חלק מהרכיבים שהוספנו מעט מלוחים ובצמצום הרוטב המליחות מורגשת מאוד..
נחזיר את הבשר לסיר ונגיש עם פטרוזיליה קצוצה מלמעלה.