בייגל אמריקאי

בייגל אמריקאי כמו באמריקה ואפילו טוב יותר!
צ׳ואי, מאלטי וטעים בטירוף, לבד או עם מה שבא לכם!

הסבר קצר על אבקת לתת בהיר:
אפשר למצוא אותה בקלות בגוגל וכמעט בכל חנות למוצרי אפייה.
האבקה הזאת מכילה אנזימים שעוזרים בפירוק הסוכרים בבצק בצורה כזו שגורמת לתוצאה הסופית להיות טעימה יותר עם טעמי לתת (אני מאוד אוהב) וגם מגבירה את הצ׳ואיות והמרקם הסופי.
אם אין, אפשר להחליף בסוכר כפי שכתוב למטה אבל זה לא אותו הדבר.

כנ״ל לגבי סירופ הלתת שמזגתי למים הרותחים, הוא לא חובה אבל הוא נותן טעם לתת׳תי שאני מאוד אוהב.

המתכון ל-12 בייגלים.

מצרכים למתכון :

540 גרם מים קרירים
קילו קמח לחם
6 גרם שמרים יבשים (אפשר קצת פחות אם הולכים לכיוון של 24 שעות התפחה)
20 גרם מלח
10 גרם אבקת לתת בהיר או 20 גרם סוכר במקום
פולנטה/קמח תירס להתפחה
סירופ לתת למים או סילאן/דבש (לפי העין, שיצבע את המים)
כף אבקת סודה לשתייה
תערובת בייגל לציפוי / פרג / שומשום, מה שרוצים

אופן הכנה:

.

מכניסים את כל מרכיבי הבצק למיקסר ולשים עד שהבצק חזק. אפשר ללוש גם ביד.
________________________________

.

שמים בקערה מכוסה ומתפיחים לשעה, אחרי שעה עושים קיפולים (הראתי בסרטון למטה) ואז מתפיחים לעוד שעה.
________________________________

.

מחלקים את הבצק ל-12 חלקים ומייצרים בייגלים.
________________________________

.

בסוף ההתפחה הבצק צריך להיות תפוח ולעבור את מבחן האצבע, כלומר שאם ניגע בו קלות הוא ישאיר שקע קטן שיחזור לאט.
________________________________

.

נרתיח סיר גדול עם מים, נמזוג פנימה סירופ לתת או סילאן/דבש לפי העין עד שיצבע את המים וגם כף סודה לשתייה. הסירופ נותן טעם וצבע לבייגל, הסודה עוזרת מאוד למרקם הקראנצ׳י וההרתחה במים נותנת את המרקם המיוחד שיש לבייגלים האלה.
________________________________

.

נכניס בנגלות את הבייגלים לתוך הסיר, נוודא שהם צפים, ונבשל כדקה מכל צד. נוציא ונסנן מהמים.
________________________________

.

נצפה בתערובת בייגל או פרג או מה שבא לכם.
________________________________

.

נכניס לתנור לאפייה בצורה הבאה: * תנור על 240 מעלות, נאפה ל-10 דקות עם אדים. איך עושים אדים? מכניסים מחבת או תבנית אחרת בתחתית התבנית ונותנים לה להתחמם עם התנור. כשנכניס את הבייגלים למרכז התנור נזרוק כמה קוביות קרח לתבנית השנייה שימסו ויעשו אדים. אחרי 10 דקות נוריד את הטמפ׳ ל-200 ונוציא את התבנית השנייה עם המים. נאפה לעוד כ-10-15 דקות, עד שיש לבייגלים צבע טוב ויפה.
________________________________

.

מי שלא רוצה להשקיע אפשר פשוט לאפות על 220 מעלות ל20-25 דקות עד שיש צבע יפה. אבל התוצאה תהיה מעט שונה.
________________________________

.

אוכלים ונהנים!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קל

דקות

0 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קל

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר