באג׳י הודי

מאכל שמוכר גם כפאקורה ובעוד שמות למיניהם
אבל לא ממש משנה איך תקראו לו – זה מדהים!

לביבת בצל פריכה בקטע היסטרי,
מתובלת בקארי ותבלינים שמרימים את הטעם והריח שלה למקומות שלא ידעתם שקיימים בכלל!

מצרכים למתכון :

6-7 בצל סגולים פרוסים דק
חצי כפית אבקת שום
כפית פפריקה
חצי כפית פפריקה מעושנת
צ׳ילי אדום/ירוק חתוך דק - לא חובה
3 כפות אבקת קארי - ממליץ לחפש אחת טובה
מלח - כף בערך
מיץ מחצי לימון
חופן כוסברה קצוצה
קורנפלור (לא כמות מדויקת, בערך 6 כפות)
קמח בסן או קמח חומוס (לא כמות מדויקת, בערך 3 כוסות)
שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה:

.

פורסים את הבצל ושמים בקערה גדולה, לתוכה מוסיפים את כל שאר המרכיבים (התבלינים, הצ׳ילי והכוסברה), פרט לקמח והקורנפלור, ומתחילים לערבב תוך כדי לחיצה על הבצל כדי שישחרר את המיץ שלו.
________________________________

.

מוסיפים כף קורנפלור וחצי כוס קמח בסן או קמח חומוס, מערבבים היטב וחוזרים על הפעולה.
________________________________

.

נוסיף קורנפלור וקמח בסן כ-5-6 פעמים, עשוי להשתנות מפעם לפעם, עד שמקבלים עיסה שמחברת את הבצל והתבלינים.
________________________________

.

בעזרת כך עושים קובבות יחסית דקות ומכניסים בזהירות לשמן עמוק על 180 מעלות למשך מספר דקות עד שהבאג׳י מקבל צבע יפה.
________________________________

.

אפשר להגיש עם צ׳אטני כלשהו, האחד שהכנתי לעצמי היה ממש מהיר ופשוט (יש יותר טובים) שהיה גביע יוגורט עם חופן כוסברה וחופן נענע שטחנתי בבלנדר מוט.
________________________________

.

אוכלים ונהנים!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קל

דקות

2 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קל

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר