באבקה שמרים שוקולד

באבקה, עוגת שמרים, לא משנה איך תקראו לה – היא טעימה!

לא חסרים מתכוני באבקה ברשת ולכל אמא וסבתא יש מתכון שהן זוכרות בעל פה, אבל לא את האחד הזה.

מדובר בבאבקה מבצק בריוש עשיר וטעים עם ממרח שוקולד וקקאו שנכין בעצמנו.

התוצאה? עוגת שמרים שבאמת לא אכלתם לפני.

כל מה שאתם צריכים זה קצת רצון ומיקסר טוב!

המתכון ל-2 באבקות בגודל רגיל או 4 באבקות בתבנית אינגליש קייק.

 

במתכון הזה נעשה שימוש בדבר שאני מאוד אוהב שנקרא ״טנגזונג״.

טנגזונג הוא רביכה העשויה מקמח ומים או קמח וחלב מחוממים עד קבלת ג׳ל שאותו נטמיע בתוך הבצק שלנו. אותו ג׳ל תורם למרקם הבצק ושמירה על טריותו לאורך זמן. המשמעות היא באבקה רכה וטעימה לזמן ארוך יותר מעוגות שמרים רגילות.

מצרכים למתכון:

טנגזונג:
125 גרם חלב
25 גרם קמח לחם / בריוש
בצק בריוש:
150 גרם טנגזונג
50 גרם חלב
3 ביצים שלמות לארג׳
ביצה נוספת מופרדת
100 גרם סוכר
10 גרם שמרים יבשים
חצי כפית - כפית תמצית פריחת תפוז או תמצית וניל
10 גרם מלח
475 גרם קמח לחם / בריוש
200 גרם חמאה
מילוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר
25 גרם אבקת קקאו
קורט מלח
מילוי סוכר חום קינמון ואגוזים:
2 כפות קינמון
150 גרם סוכר חום
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אגוזים קצוצים (פקאן או אגוזי מלך)
קורט מלח
כף קמח

אופן הכנה:

הכנת טנגזונג: נחמם במחבת את הקמח והחלב עד קבלת עיסה ג׳לית ומעט דביקה. נעביר לקערה ונקרר במקרר.

________________________________

הכנת הבצק: לקערת מיקסר נוסיף את כל מרכיבי הבצק *למעט החמאה*, שימו לב שמהביצה המופרדת נוסיף רק את החלמון ואת החלבון נשמור במקרר.

________________________________

כשהבצק התחזק ולא נקרע כל כך בקלות נוסיף את החמאה בהדרגה עד שנטמעה לחלוטין.

________________________________

נעביר את הבצק לקערה, נכסה ונתפיח לשעה. לאחר שעה נוציא אוויר ונתפיח במקרר למשך שעתיים עד 24 שעות. יותר זמן במקרר שווה יותר טעם.

________________________________

הכנת מילוי שוקולד: נוסיף לסיר קטן את השוקולד עם החמאה והמלח ונמיס.

________________________________

נוסיף את אבקת הסוכר והקקאו ונערבב עד קבלת מרקם אחיד. נניח בצד שיצטנן. אם אתם רוצים להכניס את הממרח למקרר שימו לב שתצטרכו לחמם אותו מעט לפני המילוי כי הוא יתמצק.

________________________________

הכנת מילוי סוכר חום קינמון ואגוזים: מערבבים את כל מרכיבי הממרח בקערה עד מרקם אחיד.

________________________________

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-2 או 4 חלקים, תלוי בגודל התבניות.

________________________________

מרדדים את הבצק למלבן גדול, מורחים ממרח ומגלגלים לנקניק. לבאבקה קינמון מפזרים אגוזים קצוצים בשלב הזה.

________________________________

חותכים את הבצק במרכז וקולעים צמה פשוטה משתי הרצועות. השתדלו לשמור את החלק הפתוח כלפי מעלה. נעביר לתבניות האפייה.

________________________________

מחממים תנור ל-170 מעלות, מכסים ומתפיחים את הבצק פעם אחרונה למשך כשעה או עד שהבצק תפוח ויפה.

________________________________

מורחים את הבצק בחלבון ששמרנו ואופים את הבאבקות למשך כ-35-40 דקות. למי שאקסטרה, הטמפ׳ הפנימית של הבאבקה צריכה להיות 90-95 מעלות.

________________________________

לסיום ניתן לזגג בסירופ סוכר למראה מבריק או לכסות במגבת כדי שיתרככו.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קשה

4 עד 24

שעות

7 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קשה

4 עד 24

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר