אטריות ראמן

אטריות ראמן הן לא כמו אטריות רגילות, הן צריכות להיות חזקות, גמישות ובעלות יכולת טובה להחזיק את המרק בתוכן (בשביל הסלורפ הידוע!).
את זה אנחנו משיגים ע״י שימוש באבקת סודה לשתייה *אפויה* שמייצרת לנו בצק בסיסי, Alkaline (בסיסי כלומר ההפך מחומצי).

נודלס שאינן Alkaline אינן יכולות להיקרא ״ראמן״.

בעיני זה המרכיב הכי חשוב בראמן, מי שמכין בבית את הכל מלבד הנודלס והולך על אטריות קנויות פשוט מקבל 30 אחוז מהחוויה הכוללת – לא צוחק!

מצרכים למתכון:

600 גרם קמח לחם
240 מל מים
6 גרם מלח
6 גרם סודיום קרבונייט / 20 גרם אבקת אפייה

אופן הכנה:

על תבנית מרופדת בנייר כסף או אפייה, נפזר את אבקת הסודה לשתייה ונכניס לתנור על 150 מעלות למשך שעה. האפייה משנה את החומר ויוצרת סודיום קרבונייט (אבקת סודה לשתייה היא סודיום בי-קרבונייט, אז עכשיו היא כבר לא בי). *אל תיגעו בזה עם הידיים זה יגרד!*

________________________________

נמלא 240 מל מים בכלי נוח למזיגה, נוסיף אליו את המלח ו-6 גרם סודיום קרבונייט ונערבב עד שהכל נמס לגמרי.

________________________________

לקערה גדולה נוסיף את כל הקמח ואז במזיגה איטית תוך כדי ערבוב נמזוג את התמיסה שלנו, אני ממליץ לערבב עם צופסטיקס. אנחנו רוצים שיווצרו גושי בצק כמה שיותר קטנים.

________________________________

אחרי המזיגה נמשיך לערבב ועם כפפות לפורר את הבצק לפירורים כמה שיותר קטנים. אם נותר קמח יבש אז תמשיכו. כל הקמח צריך לספוג משהו ולהיות בגושי בצק קטנים.

________________________________

נמחץ לגוש אחד, נכסה בניילון וניתן לו חצי שעה מנוחה.

________________________________

נשטח את הבצק לדיסק דק, נגיד בעובי ס״מ, נכסה בחזרה ועוד חצי שעה מנוחה.

________________________________

בכל הזמנים האלה הבצק היבש הזה קודם כל ממשיך לספוג את המים ואז קל יותר לעבוד איתו אבל הוא גם משתחרר ונהיה גמיש ואז גם יותר קל לעבוד איתו.

________________________________

נחלק את הבצק לכמה חלקים (נכסה את מה שלא משומש כרגע) ונרדד פעמיים במכונת פסטה. נקפל את הבצק ונרדד שוב. נחזור על זה עוד פעמיים כדי לחזק את הבצק. לרדד לקפל סה״כ 3 פעמים.

________________________________

נמשיך לרדד עד עובי 6-7 (לפחות במכונה כמו שלי), נחתוך את פיסת הבצק הזאת לאורך נורמלי עבור נודלס, נגיד 40 סמ, ואז עם תוסף ה״ספגטי״ נחתוך לנודלס! נחזור על כל זה עם כל הבצק נדאג לקמח אותו, כנ״ל את הנודלס המוכנות כדי שלא ידבקו! חשוב!

________________________________

נסדר על מגש מקומח, נכסה ונכניס למקרר עד השימוש. למנת ראמן טובה אני שוקל כ-130-140 גרם נודלס לפני הבישול וכבר מראש מחלק למנות.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי בינוני

2-3

שעות

4 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

בינוני

2-3

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר