אוניגירי

אוניגירי הוא למעשה כדור/משולש אורז עם מילוי כלשהו ולעיתים עטוף באצת נורי.
מאוד פשוט להכנה, פשוט בטעמים ואפשר לקחת את זה לכל מקום שתבחרו.
העיקר שתבינו את השיטה ואת הנקודות החשובות.

מה חשוב לשים לב?
להשתמש באורז טוב לסושי, הכי טוב שאתם יכולים למצוא שיהיה גם טעים וגם מרקמית טוב.
היום אפשר למצוא בחנויות אורז קושיהיקארי שהוא עדיף מאשר האורז לסושי הקודם שהיה בארץ.
לא לתבל את האורז במלח בזמן הבישול, מהבדיקות שלי זה גורם לו להתפרק ולהפוך למושי וגם זה משנה לו את הטעם יותר מדי מהאוניגירי האמיתי שהוא בלי תיבול בבישול.
לא למעוך את האורז בזמן העיצוב!

אם יש לכם רייסקוקר כמובן שיהיה עדיף לבשל בו את האורז.

מצרכים למתכון:

כוס אורז סושי
כוס וחצי מים (אם אתם מגדילים ל-2 כוסות אורז אז 2 וחצי כוסות מים, אם ל-3 אז 3.5 כוסות מים)
אצת קומבו - לא חובה
מים וכף מלח לעיצוב
אצת נורי
יש כמה אופציות למילוי:
טונה + מיונז יפני + סרירצ׳ה
סלמון מבושל + מלח
קנפיו + טוגראשי (הגרסה הצמחונית)

אופן הכנה:

שוטפים טוב טוב טוב טוב את האורז עד שהמים שקופים.

________________________________

שמים בסיר ביחד עם כוס וחצי מים ואצת קומבו ונותנים לזה לשבת כעשר דקות.

________________________________

שמים על האש ומביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומורידים לאש נמוכה למשך 15 דקות. לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים סגור לעוד 10.

________________________________

בקערה גדולה מאווררים בעדינות את האורז, מבלי לשבור אותו, כמו שעושים לסושי רק בלי התחמיץ.

________________________________

מכינים את המילויים שרוצים וקערה עם מים ומלח, המלח במים יתבל מעט את האורז בזמן העיצוב.

________________________________

מרטיבים את הידיים, לוקחים גוש אורז, ממלאים וסוגרים ואז מעצבים לכדור או למשולש.

________________________________

אם רוצים אפשר לתבל בשומשום או בטוגראשי או במה שבא לכם ולכסות באצת נורי אם רוצים.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

דירוג הקוראים

רמת קושי קל

30

דקות

6 צפיות

0 חוות דעת

להדפיס מתכון

עוד דברים טעימים שאפשר להכין

קל

30

0

רשימת פריטים

כיף לראותך! כנס/י לאתר