אוניגירי הוא למעשה כדור/משולש אורז עם מילוי כלשהו ולעיתים עטוף באצת נורי.
מאוד פשוט להכנה, פשוט בטעמים ואפשר לקחת את זה לכל מקום שתבחרו.
העיקר שתבינו את השיטה ואת הנקודות החשובות.
מה חשוב לשים לב?
להשתמש באורז טוב לסושי, הכי טוב שאתם יכולים למצוא שיהיה גם טעים וגם מרקמית טוב.
היום אפשר למצוא בחנויות אורז קושיהיקארי שהוא עדיף מאשר האורז לסושי הקודם שהיה בארץ.
לא לתבל את האורז במלח בזמן הבישול, מהבדיקות שלי זה גורם לו להתפרק ולהפוך למושי וגם זה משנה לו את הטעם יותר מדי מהאוניגירי האמיתי שהוא בלי תיבול בבישול.
לא למעוך את האורז בזמן העיצוב!
.
שוטפים טוב טוב טוב טוב את האורז עד שהמים שקופים..
שמים בסיר ביחד עם כוס וחצי מים ואצת קומבו ונותנים לזה לשבת כעשר דקות..
שמים על האש ומביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומורידים לאש נמוכה למשך 15 דקות. לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים סגור לעוד 10..
בקערה גדולה מאווררים בעדינות את האורז, מבלי לשבור אותו, כמו שעושים לסושי רק בלי התחמיץ..
מכינים את המילויים שרוצים וקערה עם מים ומלח, המלח במים יתבל מעט את האורז בזמן העיצוב..
מרטיבים את הידיים, לוקחים גוש אורז, ממלאים וסוגרים ואז מעצבים לכדור או למשולש..
אם רוצים אפשר לתבל בשומשום או בטוגראשי או במה שבא לכם ולכסות באצת נורי אם רוצים.